Akbank Artı Para Nedir, Nasıl Kullanılır?

0

Akbank Artı Para, hesabınızda yeterli bakiye olmadığında acil nakit ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir mevduat hesabıdır. Artı para hesabınız ile;

  • Akbank şube ve ATM’lerinden nakit para çekebilir
  • Mevduat hesap kartınızla alışveriş yapabilir
  • Faturalarınızı ödeyebilir
  • Kredi kartı borcunuzu ya da kredi taksitinizi ödeyebilir
  • Sigorta ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz

Akbank Artı Para Nasıl Kullanılır?

Artı Para ile acil nakit ihtiyacınızı karşılamak için öncelikle Artı Para hesabı başvurusunda bulunmanız gerekir. Hesap başvurunuzu Akbank şubeleri ya da 444 25 25 numaralı Çağrı Merkezinden gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz işleminizi Akbank.com.tr ya da Akbank Mobil uygulaması üzerinden kendiniz de yapabilirsiniz.

Başvurunuzun olumlu sonuçlanması durumunda hesabınızın para akışı göz önünde bulundurularak Artı Para limitiniz belirlenir. Bankanızdan aldığınız onay mesajı sonrasında Artı Para hesabınızdan harcama yapmaya başlayabilirsiniz.

Artı Para hesabınızdan yaptığınız harcamalar mevduat hesabınıza para girişi olduğunda otomatik olarak kesilir. Nakit avans borcunuzun son ödeme tarihi geçtiği halde hesabınıza asgari ödeme tutarı kadar para girişi olmadıysa gecikme süresi kadar faiz uygulanır. Asgari ödeme tutarını son ödeme tarihini takip eden 14 gün içerisinde ödememeniz durumunda Artı Para hesabınız kapanır ve kredi notunuz düşürülür.

Artı Para hesabınızdan yaptığınız harcama detaylarını ve ödeme bilgilerini hesap özetinizden inceleyebilirsiniz. Hesap özetiniz bankanızda kayıtlı olan e-posta hesabına otomatik olarak gönderilir. Dilerseniz Artı Para hesap özetinizi posta yoluyla da alabilirsiniz.

Hesap özetinin yanı sıra Akbank.com.tr, Akbank Mobil uygulaması, Akbank şubeleri ve müşteri hizmetlerinden de Artı Para hesabınızla ilgili harcama detayları ve ödeme bilgilerini öğrenebilirsiniz. Yine bu kanallar üzerinden dilerseniz Artı Para hesap limitinizi arttırıma başvurusunda bulunabilirsiniz.

Akbank Artı Para Günlük ve Aylık Faiz Oranları

Artı Para limitinizi harcamadığınız sürece hesabınıza herhangi bir işlem ücreti, komisyon ya da faiz yansıtılmaz. Limitinizden yapacağınız her 100 TL’lik harcama için faiz oranlarını ve geri ödeme tutarlarını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

Aylık Faiz Oranı Faiz Tutarı Fon Tutarı Vergi Tutarı Tutar Tutarı Geri Ödeme Tutarı
1 Gün %1.25 0,04 0,01 0,00 0,05 100,05
7 Gün %1.25 0,29 0,04 0,01 0,34 100,34
30 Gün %1.25

1,25

0,19 0,06 1,50 101,50
Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası