Tesla Cybertruck Suda Yüzebilecek

0

Elektrikli otomotiv devi Tesla’nın geçtiğimiz yıl tanıtımı yapılan pick-up modeli, gündemi bayağı meşgul etmişti. Tanıtım sırasında kırılmaz camları kırılan Cybertruck bir çok kişinin ilgi odağı olmasına rağmen bir çok kişi tarafından da tasarımı nedeniyle tiye alınmıştı. Fakat araç ne kadar eleştirilirse eleştirilsin tanıtımından 1 hafta sonra 146 bin adet sipariş edilmişti.

Merakla beklenen araç hakkında söylentiler devam ederken, asıl bombayı ise şirketin kurucusu olan Elon Musk patlattı. Musk yaptığı bir açıklama da Tesla Cybertruck modelinin suda yüzebileceğini açıkladı.

Sosyal medya ağı Twitter üzerinden bir kullanıcı Elon Musk’a; Cybertruck modelinin sudan geçme derinliğini düşündün mü? sorusu yöneltti. Ayrıca ben avlanıyorum, balık tutuyorum ve çoğu zaman nehirlerden geçmem gerekiyor. Bunu Cybertruck aracıma zarar vermeden yapabilir miyim? diye de ekledi. Elon Musk da kullanıcıya ”Evet, hatta bir süre batmadan da yüzebilir” şeklinde açıklama yaptı.

Daha fazla detay vermeyen Elon Musk Model S hakkında da benzer açıklamaları bulunuyor. Musk ayrıca elektrikli motorların, normal motorlara oranla suya daha dayanıklı olduğunu da açıklamıştı. Tesla modellerinin artı olarak bataryalarının da su geçirmez özelliğe sahip olduğunu biliyoruz. Bu da CEO’nun yaptığı açıklamaların altının çokta boş olmadığını gösteriyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası