Bulgaristan’dan Gelen Volkswagen Hamlesi

0

Bulgaristan, Türkiye’ye gelecek olan yatırım için Volkswagen hamlesi gerçekleştirdi. Volkswagen firması yakın zamanda Türkiye’de kuracağı araç üretim tesisi kararını bir süre erteledi. Bu erteleme, Bulgaristan’ın işine yaradı. Çünkü Volkswagen üretim tesisi Bulgaristan tarafından kendi ülkesine çekiliyor. Ayrıca Bulgaristan, Volkswagen’e tesis için verdiği devlet teşvikini ve yatırımlarını iki katına çıkartıyor.

Türkiye İçin Yatırım Kararı Erteleniyor!

Türkiye kısa zamandır Volkswagen otomotiv devinin ülkemize yapacağı kararları yakından takip ediyor. Alman otomobil devinin sahibi olduğu Volkswagen markası Türkiye’ye bir fabrika ve çeşitli tesisler kurmayı planlıyor. Alman otomotiv devi bir süredir yatırım kararı için Bulgaristan ile Türkiye arasında karar vermeye çalıştı. Son olarak ise geçtiğimiz günlerde Volkswagen firması Volkswagen Turkey’in kurulması için karar aldı.

Fakat Türkiye’nin şuan için başlattığı bazı askeri operasyonlar nedeniyle Alman otomobil devi bu yatırım kararını ertelediğini duyurdu. Bulgaristan Volkswagen hamlesi de Türkiye’deki yatırım kararının ertelenmesi ile başlıyor. Çünkü Bulgaristan yatırım kararını kendi lehine çevirmek için oldukça fazla çaba harcıyor. Yatırım kararını kendi ülkesine çekmek isteyen Bulgaristan Volkswagen’in ülkede üretim tesisi kurması için devlet teşvikini de 2 katına çıkartmış durumda.

Cumhurbaşkanı Plevneliyev, Yatırım Tesisi İçin Çabalıyor!

Alman otomotiv devinin yatırım kararı için Bulgaristan eski Cumhurbaşkanı Plevneliyev, teşvikin 135 milyon Euro’dan, 250-260 milyon Euro’ya çıkartılacağını açıkladı. Plevneliyev verdiği röportajda desteğin altyapı çalışmalarına da yansıyacağını böylece genel teşvik tutarının 800 milyon Euro’ya ulaşacağını bildirdi. Plevneliyev, yatırım ve teşviklerle ilgili olarak da AB Komisyonu ile görüşmede olduklarını açıkladı. Volkswagen’in Bulgaristan’ın yaptığı çağrıya henüz bir cevap vermediği biliniyor. İlerleyen süreçte Alman otomotiv devinin konuyla ilgili olarak nasıl bir düşüncede olduğu da şu an için bilinmiyor. Volkswagen’in vereceği karar artık Türkiye için çok olumlu olmayabilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası