Volvo, Cern İş Birliğini Açıkladı

0

Otomotiv devi olan Volvo firmasından ortak girişim konusunda bilgi gelmeye devam ediyor. Volvo ve Autoliv arasında bir ortak girişim meydana geldiği açıklanırken ardından otonom araçlar için de birlikte hareket edecekleri bir işbirliği geliştirdikleri ortaya çıktı. Makine öğrenilmesini hızlandırmak adına Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü CERN ile birlikte çalışmak istedikleri firma tarafından açıklandı.

CERN İLE FIRSAT

CERN bilindiği üzere son derece etkili bir şekilde çalışmalarına devam eden bir topluluk olarak kabul ediliyor. 23 Avrupa Birliği ülkesi ile birlikte birçok bilim insanının olduğu bir topluluk olması nedeniyle de dikkat çekiyor. Atom altı parçacıklarının ışık hızına yaklaştırılması konusunda da yaptığı çalışmalar ile çığır açan bir topluluk olmuştu. Zenuity projesi için birlikte çalışacaklarını duyuran firma için bu durum bulunmaz bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Hızlı hesaplamalar yapabilen ve karar verme konusunda daha hızlı bir hale gelen araçlar kazaların daha fazla önlenmesine katkı yapıyor.

Zenuity hakkında genel bir bilgilendirme yapan şirket konu için araçların artık daha hızlı hesaplamalar yapan ve daha az kazalara neden olan özellikler taşıması gerektiği şeklinde konuşmuştu. Uzun vadede araçların gelişimlerinin artırılması için gereken bir tutku olduğunun da altı çizilmişti.

Cern sayesinde parçacıkların ve nükleer araştırmaların güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bilgi konusundaki büyük depolarının olduğu göz önüne alındığında ise büyük verilerin paylaşılmasının söz konusu olması da bekleniyor. Cern ile birlikte çalışmanın çarpışmaların tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik hareket eden bir şirketle çalışmak olduğunu ve bunun en etkili yol olduğunu da açıklayan şirket yöneticileri olumlu sonuçların ortaya çıkacağını da dile getiriyor. Tasarlanması beklenen yeni araçların ne zaman biteceği ve satışa sunulacağı ise şuan için net olarak bilinmiyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası