Halkbank Kredi Kartı Temassız Ödeme Açma ve Kapatma

0

Halk Bankası birçok banka gibi müşterilerine kredi kartı olanakları sunan bankalar arasında yer almaktadır. Oldukça geniş müşteri portföyüne sahip olan Halk Bankası kredi kartı olarak ParafCard avantajlarını sunmaktadır. Bu kartın temassız olarak kullanılabiliyor olması bankanın müşterilerine sunmuş olduğu önemli ayrıcalıklardan biridir.

Son derece yüksek standartlarda bir kart olan ParafCard tüm online alışverişlerde, gerçek alışverişlerde, nakit çekimlerinde kullanılabilmektedir. Bu kartı alabilmek için şubelere başvuru yapabilir, internet bankacılığından talep edebilir ya da SMS ile kart talebinde bulunabilirsiniz. ParafCard kredi kartlarının temassız özelliği sizlere ilk geldiğinde kapalı olarak gelecektir.

Sonrasında şifre belirlediğiniz kartlarınızla alışveriş yaptığınızda temassız özellik otomatik olarak aktif edilecektir. Ancak kişiler bu temassız özelliği kullanmak mecburiyetinde değildir. Dilerseniz kartınızı şifreli olarak da kullanmaya devam edebilirsiniz.

ParafCard Temassız Kullanım Özellikleri

ParafCard ile alışverişlerinizi temassız bir şekilde yapabilme şansı bulunmaktadır. Ancak bunu yapabilmeniz için sadece belli bir limite kadar temassız özelliğini kullanabiliyorsunuz. Banka müşterilerine 90 TL’ye kadar olan tüm alışverişlerinde şifresiz kullanım hakkı sunmaktadır. Bununla birlikte eğer 90 TL’yi aşan yüksek ödemeleri alışverişleriniz varsa şifre kullanmanız gerekmektedir.

Tüm bunların yanında eğer kartınızı yalnızca şifre ile kullanmak isterseniz mutlaka temassız özelliğini kapattırmanız gerekmektedir. Kişileri tedirgin eden temassız kullanım özelliği bankalara başvuru yaparak iptal ettirilebilmektedir.

ParafCard Temassız Özelliği Nasıl İptal Edilebilir?

ParafCard temassız özelliği birçok kişi tarafından avantaj olarak görülse de bazı müşterilerin istemediği bir özelliktir. Kartlarının kaybolması durumunda temassız kullanılmasını kesinlikle kabul etmeyen kullanıcılar Halkbank müşteri hizmetlerini arayarak ya da bankanın şubelerine giderek bu temassız özelliği kapattırma şansına elde edebilmektedir.

Temassız kartlarınızın bu özelliğini iptal ettirebilmek için aramanız gereken numara 0 850 222 0 400 hattıdır. Bu numarayı tuşladığınız da müşteri hizmetlerine bağlanmalı ve kartlarınızın temassız özelliğini iptal ettirmek istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir.

İptal işlemi sonrasında kartlarınızı yalnızca sizin tarafınızdan belirlenmiş olan 4 haneli şifre ile kullanabilme şansınız bulunmaktadır. Bununla birlikte kartınız bir başkasının eline geçtiğinde yine o kişilerin de kullanabilmesi için şifreye ihtiyaç duyulacaktır. Bu bakımdan temassız kullanım en risksiz kredi kartı kullanım şeklidir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası