Engelli Maaşına Kredi Veren Bankalar

0

Engelli maaşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından özürlü olan vatandaşlara verilen bir hizmettir. Maaş miktarı engelin derecesine göre değişir. Buna göre 2021 yılı için engel yüzdesi 40 ile 69 arasında olanlar 657 TL, yüzde 70 ve üzerinde engeli olanlar ise 1024 TL maaş alacaktır. Maaşın hangi gün yatacağı ise TC kimlik numarasının son hanesine göre belirlenmektedir. Ödemeler her ayın 5’i ile 9. Günü arasında yapılmaktadır. Alınan engelli maaşı ile kredi çekme imkanı da bulunmaktadır. Bunun için bankalar özel kampanyalar düzenlemekte olup engellilere düşük faizli ve uygun vade seçenekleri ile kredi verilmektedir. Krediyi alabilmek için ilgili koşulların sağlanması gerekir.

Hangi Bankalar Engelli Maaşına Kredi Veriyor?

Ziraat Bankası, Burgan Bank, Yapı ve Kredi Bankası, Aktif bank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), ING bank ve Denizbank engelli maaşına kredi veren bankalar arasında yer alır. Engelli maaşı düzenli aylık gelir olarak kabul edildiğinden kredi imkanı sağlanmaktadır.

Bankalar tarafından engelli maaşına kredi verileceğinde maaş tutarının %50si dikkate alınır. Bunun sebebi maaş sahibinin aylık geçiminde zorluk çekmemesi ve taksitleri daha rahat ödeyebilmesidir. Kredi kullanımları taşıt kredisi için geçerli olmayıp yalnızda ihtiyaç ve konut kredisi başvurusu yapılabilir. Bu krediler için düzenlenen kampanyalar ve koşullar bankadan bankaya farklılık gösterecektir. Taşıt kredisinin verilmemesinin sebebi bu kredi türünün aylık ödemelerinin yüksek tutarlı olmasıdır.

Engelli Maaşına Kredi Alma Koşulları Nelerdir?

Engelli maaşı ile kredi almak için 18 yaş doldurulmuş olmalıdır. Alt sınır 18 iken üst yaş sınırı 80 olarak belirlenmekte ve bu iki sınır arasında olan kişiler için kredi başvurusu yapılabilmektedir. Kredi türünden de anlaşılacağı üzere bu hatan yararlanabilmek için düzenli engelli maaşı alıyor olmak gerekir.

Kredi başvurularında kişinin kredi sicili önemli olduğundan kredi notunun yeterli seviyede olması şartı aranır. Eğer maaş üzerinde haciz varsa bu durumda kredi kampanyasından yararlanılamayacaktır. Aynı zamanda kredi kullanabilmek için engel durumunun zihinsel engelli olmaması gerekir. Kredi başvurularında fiil ehliyeti şartının sağlanıyor olması beklenir.

Ziraat Bankası Engelli Destek Kredisi

Ziraat Bankası engelli vatandaşlara özel “engelsiz destek paketi” hazırlamıştır. Avantajlı özelliklere sahip olan bu paket düşük faiz oranlı ve atmış aya varan vadeler ile kredi fırsatı sunmaktadır. Krediden yararlanabilmek için bankanın internet bankacılığı kullanıcısı olma şartı vardır. Bunun için gerekli olan kayıt işlemi bankanın internet sitesi üzerinden yapılabilir.

Kredi başvuru yapabilmek için en az iki adet otomatik ödeme talimatı bulunmalıdır. Kredi kapsamında engelli vatandaşlara bankacılı ürünlerinde indirim olanağı sunulmaktadır. Aynı zamanda bireysel emeklilik planlaması ve sigorta da yapılmaktadır. Ziraat Bankası engelsiz destek paketi başvuruları engelli kişilerin bizzat banka şubesine gitmesi ile gerçekleştirilir. Bu kredi türüne online başvuru imkanı yoktur.

PTT Engelli Maaşına Kredi Veriyor Mu?

Bankaların yanı sıra PTT aracılığıyla da engelli maaşına kredi verilmektedir. Bu kredi anlaşmalı bakalar aracılığıyla sunulmakta olup esnek ödeme planı ve uygun faiz oranlarında sahiptir. PTT’nin anlaşması olan bankalar sürekli güncellenmektedir. Burgan bank, Denizbank, Türk Ekonomi Bankası, ING Bank ve Aktif bank bu bankalar arasında yer almaktadır. Ptt engelli maaşına kredi fırsatından yararlanabilmek için engelli vatandaşın PTT şubesine gitmesi gerekir. Başvurularda form doldurulur ve bunda yer alan bilgilere göre olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapılır. Kredi başvuru yapabilmek için engelli kişinin ikametgah belgesi, kimlik belgesi, dilekçe, maaşı gösterir belge olması gerekir. Eğer kefil talep edilirse kefile ait ikametgah belgesi, gelir durumunu gösteren belge ve kimlik belgesi de ibraz edilmelidir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası