Hesap Numarası Nerede Yazar?

0

Bana hesap bilgileri, kimi zaman pek çoğumuzun anlık ihtiyaçları gereği panikle aradığımız bilgiler arasında yer alıyor. Hatta bazı durumlarda öylesine hazırlıksız yakalanıyoruz ki, hesap numarası nerede yazar ya da banka kartı hesap numarası bilgileri taşır mı gibi konuları düşünmüyoruz bile. Oysa bir bankada bulunan hesabımızın numarasını öğrenmek oldukça kolaydır. Bunun için her banka farklı işlem kanalları ve bankamatik kartı ile bu bilgiye ulaşım imkânı sağlamaktadır. Gözden kaçan bu detayları yakalayabilmeniz ve hesap numaranıza kolayca ulaşabilmeniz için sizlere az ama öz bilgiler sunacağız.

Banka Hesap Numarası Nerede Yazar?

Oldukça sık sorulan bir soru olan ‘’Banka hesap numarası nerede yazar?’’ sorusunun cevabını araştırıyorsanız, bu noktada birbirinden farklı alternatif işlem kanalları hatta cüzdanınızda taşıdığınız banka hesap kartı ile hızlı bir şekilde çözüm almanız mümkün. İşte hemen banka hesap numarası öğrenme şansı yakalayabileceğiniz işlem kanalları:

  • Banka mobil uygulamasından hesap numarası öğrenme
  • İnternet bankacılığı hesap numarası öğrenme
  • Banka müşteri hizmetlerinden hesap numarası öğrenme

Bu üç farklı alternatif, sizlere 7/24 hesap numarası bilgilerinize ulaşım imkânı sağlıyor. Üstelik bununla da kalmayan pek çok banka, şahsınıza ait 16 haneli banka kartınızın ön yüzünde, genellikle kart numarası ile kartın vadesinin bulunduğu iki satır aralığına veya kartın en alt kısmında yer alan boşluğa, hesap ve müşteri numarası bilgilerinizi de iliştiriyor.

Banka Kartından Hesap Numarası Öğrenme

Öncelikle şunu belirtelim, banka kartından hesap numarası öğrenme şansınız vardır ama bu bilgi banka kart numarası içerisinde geçmez. Kart numarasından elde edebileceğiniz tek bilgi, banka şubesi ve kart türü numaralarıdır. Ancak, banka kartınız üzerinde bu bilgiyi bulunduran bankalar da mevcuttur. Örneğin, Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Halkbank gibi bankalar, bu bilgiyi kart üzerinde ve bir önceki başlıkta belirttiğimiz noktalarda bulundururlar. Aynı şekilde, kartın üzerinde IBAN bilgisi paylaşan bankalar da mevcuttur. Eğer banka kartınızda IBAN bilgisi mevcutsa, son 16 hanesinin hesap numaranız olduğunu belirtelim. Ayrıca, burada yer alan son 4 hane Ek Hesap Numarası olduğundan, yine son 16 hanenin ilk 12 hanesinin nihai hesap numaranız olduğunu da belirtmek gerek. Kısacası, banka kartından direkt olarak hesap no öğrenebileceğiniz gibi IBAN üzerinden hesap no öğrenme işlemi de mümkündür.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası