Türk Girişimciden Elektrikli Süper Otomobil Hamlesi

2

Otomotiv sektörünün geleceği haline gelen elektrikli otomobiller her geçen gün sektörü yönlendirmeye devam ediyor. Markalar bir bir elektriklenme yolunda yeni projelerini açıklarken, tüketicilerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de elektrikli ve hibrit modellere daha çok ilgi duyar hale geldi. TOGG ile elektriklenme yolunda heyecanlı günler yaşadığımız şu günlerde, bir hamle de Türk iş insanı Armağan Arabul’dan geldi. Geçtiğimiz günlerde Türk-İtalyan Formula E takımının kurulmasında yaptığı girişimle adından söz ettiren iş adamı şimdide elektrikli süper otomobil Elektron One projesi ile karşımıza çıktı.

Elektron Innovativ şirketi çatısı altında şuan prototip aşamasında olan süper otomobilin önümüzdeki yıl itibariyle Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkması hedefleniyor. Toplamda 1.360 beygirlik bir güç üretimine sahip olacağını öğrendiğimiz otomobil, bu gücünü 4 tekerden çekiş sistemine aktaracak. Üretim aşamasında Elektron Innovativ şirketi, elektrikli motorlar, batarya ve yazılım konularında adından sıkça söz ettiren Imecar şirketi ile işbirliğinde olacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Armağan Arabul’da, Otomotiv sektörünün Türk ekonomisin lokomotiflerinden biri olduğunu belirterek yeni projede bir çok parçanın da Türk Malı parçalardan kullanılacağını belirtti.

Ulaşılabilir Elektrikli Süper Otomobiller Üretilecek

Şirketin öncelikleri arasında ilk olarak üzeri açılabilen bir elektrikli otomobil üretmek. Sonraki 5 yıllık planların içerisinde ise daha güçlü yapıda bir hiper otomobil üretme planı yer alıyor. Hali hazırda otomotiv sektöründe tamamen elektrikli süper otomobiller olduğunu belirten Armağan Arabul, bu modellerin fiyatlarının çok fazla olduğunu da belirtiyor. Arabul, Elektron One modelinin daha ulaşabilir fiyatlarda olmasını sağlayacaklarını ve otomobilin fiyatlarının vergi öncesi 330-350 bin Euro bandında seyretmesini hedeflediklerini açıkladı. İleri ki süreçte Elektron Innovativ şirketi başka segmentlerde araç üretecek mi? sorusuna ise Arabul, markanın tamamen elektrikli süper otomobiller üretmek için kurulduğunu belirterek, ileride böyle bir hamlenin gerçekleşmesinin anca başka bir kardeş marka çatısı altında olabileceğini söyledi.

Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. Mehmet diyor

    Umarım en kısa zamanda faydalanabileceğimiz bir icat olur. Başarılarınızın devamını diliyorum. Tl

  2. Hüseyin diyor

    Tebrik ederim mükemmel çok güzel ve başarılı bir iş çıkartmışsınız

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası