Elektrikli Karsan Jest Electric Modeli Tanıtıldı

0

Yerli üretimin ön plana çıktığı bugünler de otomotiv sektöründe faliyet gösteren milli gururlarımızdan Karsan’da, yeni elektrikli modeli olan Karsan Jest Electric aracının tanıtımını gerçekleştirdi. Tamamen elektriklenen araçta kullanılan elektrikli motor ve batarya gibi aksamlar ise Alman otomotiv devi BMW tarafından temin edilmiş.

Jest Electric modelinde BMW’nin i3 motoruna yer verilmiş. Bu motor 125 kW değerin de bir güç üretimi sağlıyor. Yani bu motor 170 beygirlik bir güç üretimine sahip. Yolcu taşımak amacı ile üretilen bu araçta ise 2 farklı versiyon olacak. İki versiyonu da birbirinden ayıran en büyük özellik araçta kullanılan bataryaların tek veya çift kullanılması olarak belirtilmiş. Tek batarya kapasitesi 33 kW saat, çift batarya kullanımında ise bu oran 66 kW saat şeklinde olacak.

Avrupa ve Amerika Pazarında da Satılacak

Araçta kullanılan BMW i3 motorlarının şimdi ki batarya kapasiteleri her ne kadar şimdilik 33 kW saat olsa da, Alman devi geçtiğimiz günler de bu batarya kapasitelerini arttırdığını duyurmuştu. Yeni batarya kapasitelerinin 44 kW-saat ve 88 kW-saat çıktığını belirten Alman devi, bu yeni üniteleri Karsan Jest Electric modeline de sunacak. Yani önümüzdeki bir kaç aylık süreç içerisin de aracın batarya kapasitelerinde de ciddi artışlar gerçekleşecek. Şu an hali hazırda sunulan 33, 44, 66 ve 88 kW-saat’lik batarya menzilleri ise;

  • 33 kW-saat – 80 km
  • 44 kW-saat – 105 km
  • 66 kW-saat – 165 km
  • 88 kW-saat – 210 km

Şeklinde olacak. Araç verilen maksimum hız değeri ise 70 km/s olarak belirlenmiş. Aracın toplam yolcu taşıma kapasitesi ise 26 kişi. Şehir içi ulaşım için tasarlanan bu yerli araç ayrıca Avrupa ve Amerika pazarında da satışa sunulacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası