Skoda Enyaq iV Markanın En Güçlüsü Olacak

0

Volkswagen çatısı altında faaliyetlerine devam eden Skoda, 90’lardan bu yana satışa sunduğu 105,120 ve 125 serisinden sonra modellerin de önden çekiş sistemine geçmişti. Otomotiv devi geçen bu süreç içerisinde hiç bir şekilde arkadan itişli bir model ile karşımıza çıkmadı. Çekya merkezli ototomotiv devi tamamen elektrikli SUV modeli Skoda Enyaq iV ile birlikte 90’lardaki alışkınlığına dönmeye hazırlanıyor.

İlk olarak Citigoe iV modeli ile birlikte elektriklenen Skoda, tamamen elektrikleneceği modeli Enyaq iV hakkında da bazı teknik detayları paylaştı. Meşhur Volkswagen ID.4 modeli ile birlikte aynı platformdan inecek olan otomobil 4.648 uzunluğa, 1.877 genişliğe, 1.618 yüsekliğe ve 2.765 mm’lik de aks mesafesine sahip olacak. Elektirkli SUV modelin toplam bagaj kapasitesi ise 585 litre olarak açıklandı.

Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV Motor Seçenekleri

Skoda Enyaq iV modeli toplamda dört adet elektrikli motor seçeneği ile satışa sunulacak. Bunlarda ilk ve giriş paketi olan seçenek 55 kWh’lık bir bataryaya sahip olacak ve 340 km’lik bir menzil sunacak sürücüsüne. Arka kısıma konumlandırılan elektrikli motor otomobile azami 109 kW (148 beygir) bir güç sunacak. İkinci seçenekte ise 62 kWh’lık bir bataryaya sahip. Bu seçenekte de motor elektrik SUV’a 132 kW yani 180 beygirlik bir üretimi sunacak. Bu versiyonunda menzili 390 km olarak açıklandı.

SUV versiyonun üçüncü motor seçeneği ve en uzun menzile sahip olan versiyonu ise 82 kWh’lık bir bataryaya sahip. 150 kW (204 beygir)’lık bir bir güç üretimine sahip olan bu seçeneğin menzili ise 500 km olacak. Markanın en güçlüsü bu mu der dediğinizi duyar gibiyiz. Son olarak bir seçenek daha yer alıyor aslında.

Bu versiyonda da dört tekerden çekiş sistemi bulunuyor ve hem arka tarafta, hem de ön tarafa birer elektrikli motor yer alıyor. 4 çekerli bu versiyonda opsiyonel olarak 195 kW (265 bg) veya 225 kW (306 bg) seçenekleri ile tercih edilebiliniyor. 306 beygirlik bir güç üretimine sahip olan seçeneğin adı ise Enyaq RS. 0’dan 100 km/s hıza sadece 6.2 saniye gibi bir sürede çıkan SUV modelin maksimum hızı ise 180 km/s. Performansa dayalı bu modelin menzili ise 460 km.

Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV 1.895 Adet Üretilecek

SUV modelin bataryaları 125 kW’lık hızlı şarj opsiyonunu da destekliyor. Hızlı şarj sayesinde %10’dan, %80 doluluk oranına 40 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Otomotiv devinin araç için paylaştığı görselde sadece dış tasarımı görebiliyoruz ne yazık ki. Bu yıl sonu itibariyle üretimine başlanacak olan SUV model, Mlada Boleslav’da üretim bandından inecek. İlk olarak 1.895 adet üretim sınırı olacak aracın diğer detayları ise önümüzdeki süreçte gün yüzüne çıkacak.

Skoda Enyaq iV

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası