2019 Porsche Macan Paris’te Tanıtıldı

0

Alman spor otomotiv devi Porsche, geçtiğimiz temmuz ayı sonlarında tanıtımını gerçekleştirdiği makyajlı 2019 Porsche Macan modeli hakkında teknik veriler paylaştı. Avrupa lasmanı için ilk olarak bu günlerde Dünya’nın ilgi odağı haline gelen Paris Otomotil Fuarı’nda boy gösteren otomobil, benzin partikül filtresine sahip tamamen yeni bir 2.0 litrelik bir turbo motordan beslenecek. Yanma odası geometrisi de tamamen değiştirilen bu motor 5.000 devirde 245 beygirlik güç üretimine ek, 1600 d/d itibariyle 370 Nm tork gibi bir değer de üretebilecek. 7 ileri kademeli çift kavramaya sahip şanzımanla eşlenen bu motor sayesinde Yeni Macan, 0’dan 100 km/s hıza da sadece 6.7 saniyede ulaşabilecek. Porsche, Yeni Macan için azami hız sınırını da 225 km/s olarak açıkladı.

2019 Porsche Macan Paris'te Tanıtıldı

2019 Porsche Macan Detayları

Markanın bu minik Cayenne’si, makyajlama işlemi sonrasında daha fazla seçilebilir opsiyonel donanıma ek olarak, 7.2 ile 10.9 inç arasında değişen boyutlarda bilgi eğlence sistemlerine de kavuştu. 911 modelinde görmeye alıştığımız GT tarzı spor direksiyonuyla yenilenen otomobil, trafik yardım özelliği ile desteklenen hız sabitleyicisi, ısıtmalı ön camlar ve hava iyonizer sistemi gibi yeni donanım seçeneklerini de bünyesinde barındıracak.

2019 Porsche Macan Paris'te Tanıtıldı

Alman devi geçtiğimiz Eylül ayı itibariyle Almanya’nın Leipzig fabrikasında üretimine başladığı Macan’ın da Avrupa pazarı için siparişlerini şimdiden açtı. Almanya’da 58.673 € başlangıç fiyatları ile satışa sunulan Yeni Macan‘da LED ön farlar ve 10.9 inç çaplı bilgi eğlence sistemleri de otomobil de standart olacak. Yeni Macan’ın daha güçlü donanım seçenekleri hakkında ise henüz bir bilgi paylaşılmadı. Yüksek olasılıklar marka daha hızlı ve performans odaklı crossover modelllerini kasım ayında düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtacak. 2019 Porsche Macan‘ın güncel döviz kuru üzerinden ülkemizdeki şu anki karşılığı yaklaşık olarak 417.041 TL’dir. Tabii ki kuşkusuz bu tutara KDV ve ÖTV oranları da yansıtılınca Macan bir çok sürücünün sadece hayallerini süslemiş olacak.

2019 Porsche Macan Paris'te Tanıtıldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası