Zorunlu Trafik Sigortasında Taksit Sorunu

0

Zorunlu Trafik Sigortası yetkili acentelerin taksit yapmadığı yönün de bir çok sürücüden şikayetler geldi. TŞOF Başkanı Apaydın, sürücülere sorunla mücadele edeceklerini belirten bir açıklama yaptı. Hazine Müsteşarı Osman Çelik ise; Yetkili acentelerin gerekli adımları atmaması haline mevzuattan kaynaklanan yetkilerini kullanacaklarını belirten bir açıklama yaptı.

12 Nisan 2017’den itibaren tavan fiyat uygulamasıyla yürürlüğe giren zorunlu trafik sigortaları ile ilgili açıklama yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, bazı acentelerin Zorunlu Trafik Sigortası ödemelerin de çeşitli bahaneler üreterek sürücülere taksit yapmadıklarını ve sürücülerden ciddi şikayetler aldıklarını aktardı.

Fevzi Apaydın Zorunlu Trafik Sigortası Açıklaması

Konu ilgili acenteler ile sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın; kaza, hasar ve hasarsızlık durumlarının yanı sıra illere göre de sigorta pirimlerin de indirim yapılabileceğini belirtti. Uzun zamandır beklenen bu uygulamaya bazı acentelerin buna uymadığını söyledi. Yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte Zorunlu Trafik Sigortası poliçelerin de yapılacak olan indirimler ve taksit seçenekleri konusunda sıkıntı çıkaran acentelerin şikayet edilmesini istediklerini belirten TŞOF Başkanı Apaydın, Başbakan Yardımcısı Şimşek’in de vatandaşlara Zorunlu Trafik Sigortası poliçelerin deki taksitler de sorun çıkartan acenteleri bildirmesini istediğini hatırlatarak, Acentelerin %70’den fazlasının dış kaynaklı olduğunu, onların uygulamalarıyla mücadele etmekte zorlandıklarını ama gelinen noktada da oldukça ısrarcı olduklarını belirtmiştir. Hazine Müsteşarı Osman Çelik zorunlu trafik sigortalarında yapılan değişikler sonucu yaptığı açıklamada sigorta acentelerine gerekli uyarıları yaptıklarını, bazı şirketlere ceza verdiklerini dile getirmiştir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası