Uber Otonom Testlere Tekrardan Başladı

0

Uber’in otonom araç prototipi olan Volvo SC 90 aracı geçtiğimiz Mart ayında Tempe kentinde karşıdan karşıya geçmekte olan Elaine Herzberg isimli bir yayaya çarpıştı. Gerçekleşen kaza sonrası aracın çarptığı yaya malesef hayatını kaybetmişti. Kaza sonrasında otonom sürüş çalışmalarına ara verdiğini duyuran Uber, 9 ay sonra tekrardan testlere geri döndü. Şirketin Gelişmiş Teknolojiler Grubu başkanı olarak görev alan Eric Meyhofer, kendi kendine seyir edebilen araçların güvenliği arttırmak adına bir çok değişiklik uyguladıklarını belirtti.

The New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre, Uber şirketi kısa bir süre önce Pennsylvania Ulaştırma Bakanlığı’ndan otonom araçların açık yollar da testi için tekrardan izin almış. Fakat önceki durumun aksine şirketin otonom araçları belirlenen kısıtlı bir alanda ve hafta içi günler de test yapabilecek. Bu testler de akşam ve gece saatlerin de değil sadece gündüz yapılabilecek. Artı olarak her Uber aracında 4 saatlik vardiyalarla çalışacak en az 2’de sürücü bulundurulması zorunlu olacak.

Hız Sınırı Düşürüldü

Ölümlü kaza öncesin de Uber araçlarının maksimum 88 km/s hıza kadar çıkmalarına izin veriliyordu. Artık bir çok kısıtlamaya maruz kalan şirketin otonom araçlarının da test sırasında en fazla 40 km/s hıza çıkmalarına izin verilecek. Eric Meyhofer’de yaptığı açıklamada; ”Her zaman olduğu gibi güvenliğe öncelik vermeye devam edeceğiz. Taşımacılığın tüm insanlar için daha güvenli ve daha uygun hale getirilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu bağlamda geliştirmekte olduğumuz otonom sürüş sistemleri inşa edilene kadar çalışmalarımıza proaktif olarak devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası