Tesla’yı Corona Virüsü Durduramadı, Çin’de Rekor Satış Yaşandı

0

Corona virüs salgını tüm dünyada etkilerini sürdürürken, salgının merkezi olan Çin’de işler yavaş yavaş yoluna girmeye başlamış durumda. Otomotiv dünyasının en büyük pazarı olan Çin’de fabrikalar da birer birer üretime geçmeye başlamıştı. Hayat normale dönerken Çin’de Tesla büyük bir başarıya imza attı.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi özelliğine sahip olan Çin’de rekor satış adetlerine ulaştı. Açıklama bizzat Tesla tarafından yapıldı. Elektrikli otomotiv devi yaptığı açıklama da Mart ayı içerisin de Çin’de 10 bin 160 adet Tesla modeli satılarak rekor kırdığını paylaştı.

Geçtiğimiz aylardaki Tesla satışlarına baktığımız da; CPCA verilerine göre 2020 Ocak ayı boyunca marka 2.620 adet, Şubat ayı içerisinde de toplam da 3.900 adet satış gerçekleştirmiş.

Çin otomotiv sektörünün yeni yeni normale dönmeye başladığını biliyoruz. Salgından sonra Tesla gibi birçok otomotiv devi ülkede bulunan tesislerde üretime geçici süre ara vermişti. Şubat ayında Çin otomotiv pazarı %80’lik bir düşüşle ağır darbe almıştı. Mart ayı itibariyle de %40.8 daralma görülen Çin pazarına yavaş yavaş tekrardan can geldiğini söyleyebiliriz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası