Tesla Model 3 Suyun İçinde Sıkıntısız Yol Alıyor

0

Elektrikli Tesla Model 3 ile Tesla güven tazelemek istiyor. Tesla son günlerde yaşadığı aksaklıklar ve kalitesinin sorgulanması ile zor günler geçiriyor. Cybertruck adı altında tasarlanan pick-up’ın Elon Musk’ın katılımı ile tanıtılması ve tanıtım esnasında yaşanan problemler ile zor günler geçiren Tesla, Elon Musk’a yaklaşık 1 milyar dolar kayıp yaşattı.

Yapılan tanıtım gecesinde kırılmaz olarak lanse edilen camların ikisinin de küçük birer metal top tarafından kırılması ile patlak veren skandal Elon Musk’ı üzsede, geçmişte pes etmeyen yapısı ve her düştüğünde yeniden kalkan Tesla yoluna devam ediyor. Cybertruck bir kenara dursun, şirket en popüler aracı olan Tesla Model 3 aracını geliştirme yolunda da yeni adımlar atmaya başladı.

Şangay’da Tesla 3 Testleri

Geçmişte Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan aşırı yağışlı dönemlerde elektrikli Tesla Model 3 oldukça sık yolda kalması ve suyu aşamaması sorunları eleştirilmişti. Bu eleştiriler Elon Musk tarafından reddedilerek, aracın gerekirse suda yüzecek ve su geçirmeyecek şekilde tasarlandığı iddia edilmişti.

Tesla Model 3 Suyun İçinde Sıkıntısız Yol Alıyor

Yaşananlar bu iddianın aksini göstersede Tesla Model 3’ü bu konuda geliştirmekten geri durmuyor. Şangay’da Gigafactory 3 fabrikasında çekilen ve daha sonra internette sosyal medya aracılığı ile paylaşılan videoda Tesla Model 3 derin bir su birikintisinde, neredeyse yarısına kadar batarak ilerlemeye devam ediyor.

Tesla Model 3 Su Geçirmez mi?

Tesla ABD menşeili bir şirket ve elektrikli araçları ve fütüristik yapısı ile adından son yıllarda oldukça söz ettiriyor. Elektrikli araçların atası olan Tesla Model serisi için kusursuzluğa hala uzun bir yol var. Geçtiğimiz hafta yapılan Los Angeles fuarında tanıtımı yapılan bir başka elektrikli aracı ile Tesla, Cybertruck’ı tanıttı.

Yine tamamen elektrikli ve bunun yanında uzay araçlarının alaşımından üretilen Cybertruck Elon Musk’a zor anlar yaşattı. Test aşamasında camlarının oldukça dayanıklı ve mermi dahi geçirmez olduğu söylenen araçta iki camın birden kırılması Elon Musk’ı hayrete düşürdü. Bununla birlikte bu skandal sebebi ile şirketin borsada değer kaybetmesi üzerine Elon Musk yaklaşık 5 milyar TL dolayında bir servet kaybına uğradı.

Sosyal medyada paylaşılan Model 3 videosu şirketin geliştirmelerine ve yaptığı testlere bir işaret. Şirketin Çin’in Şangay eyaletinde kurduğu Gigafactory 3 fabrikasında Model 3 sel baskınlarında çalışır hale getirilecek şekilde teste ve geliştirmeye tabi tutuluyor. Görünen o ki, Elon Musk araçları geliştirmek ve hayalini kurduğu teknolojiyi tüm araçlarına yansıtmak konusunda oldukça inatçı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası