TEOG Yerine Gelen Sistem Okul Servisi Şoförlerini Endişelendirdi

0

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile TEOG kaldırılmıştı. TEOG’un kaldırılmasından sonra gelen yeni sistem de sadece talep eden öğrenciler sınava giriyor. Sınava girmeden herhangi bir okula yerleşmek isteyen öğrenciler, ikametgah adreslerine yakın 5 okuldan birini seçebilecek. Öğrencilerin artık evlerine yakın okulları tercih edebilmeleri gözleri Okul Servisi şoförlerine çevirdi.

Yaşanılan gelişmeler ile ilgili açıklama yapan Servis Aracı İşletmecileri temsilcilerinden Günhan Sinar, okul servisi şoförlerinin oldukça kaygılı olduğu belirtti. Günhan; okul taşıtı kullanan şoförlerin, öğrenci taşıyarak geçimini sürdürdüklerini, öğrencilerin artık evlerine yakın okulları tercih etmelerinin servis kullanan öğrenci sayısında ciddi düşüşler yaşanacağını söyledi.

Zararın Boyutunu Bilmek Mümkün Değil

Şu an için servis şoförlerinin uğrayacağı zararı tahmin etmek mümkün değil. Fakat yeni sistem ile birlikte haberlerin duyulması servis şoförlerini rahatsız etmeye yetti. Okul servislerinin taşıyacağı öğrenci sayısındaki düşüşle birlikte, taşımacılık yaparak hayatlarını sürdüren şoförlerin gelirlerini ciddi oranda düşüreceği kaçınılmaz. İstanbul genelinde şu an aktif olarak 2 milyona yakın öğrenci okul servislerini kullanıyor. Nitelikli, niteliksiz okul tartışlamaları hali hazırda devam ederken, servis şoförlerinin de kaygılı bekleyişi devam ediyor.

Eğitim Modern Toplumda Oldukça Önemli

TEOG yerine gelecek olan sistem hakkında görüşlerini bildiren Prof. Dr. Mustafa Özcan, yeni dönemde iyi liselerin olduğu semtlere göçlerin artacağını ifade etti. Özcan, artık insanların eğitiminin öneminin farkında olduklarını, modern toplumlarda dil, din, ırk, cinsiyet yerine insanlarının vasıflarının ve aldıkları eğitim kalitesinin önemli olduğunu belirtti. Eğitimin artık en önemli servet kaynağı olduğunu vurgulayan Özcan, yeni düzenleme sonrasında velilerin çocukları için en kaliteli eğitimi alabilmeleri için göçü vurgularken yapılacak olan sınavada katılımın yüksek olacağını belirtti.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası