Sicili Bozuk Olanlara Kredi Veren Bankalar Hangileri?

0

Kredi bölümünde bir çok kredi alternatifi seçeneğini siz değerli kullanıcılarımıza sunuyoruz. Hemen hemen her kredi konusunda, kredi kullanacak kişinin de düzgün bir kredi siciline sahip olması gerektiğini vurgulamadan geçmiyoruz. Peki KKB puanı yani halk ağzı ile bildiğimiz kredi notu düşük olanlar kredi kullanamazlar mı? Tabi ki de Sicili Bozuk Olanlara Kredi veren bankalar da mevcuttur. Bu başlık altında kredi siciliniz ne kadar bozuk olursa olsun, nasıl bir yol izleyip kredi çekebilirsiniz püf noktaları paylaşacağız.

Belirttiğimiz gibi bankalar tarafından kara listeye alınsanız dahi bazı alternatif yollar ile birlikte bazı bankalara kredi başvurusu yapabilirsiniz. Eğer yasal takibe düştüyseniz ve bankalar ile sürekli sorun yaşıyorsanız bu durum sizin için ek bir zorluk getirebilir. Yine de bazı bankalara kredi başvurusu yaparak şansınızı deneme için bir fırsatınız olabilir.

Geçtiğimiz dönemler de yasa değişikliği ile kredi sicili kötü olan kişiler de kredi çekme fırsatı bulabildi. Sicil affından önce böyle bir başvuru kesinlikle olumlu sonuçlanmıyordu. Bu da zaten sıkışık durumda olan tüketicileri oldukça olumsuz yönde etkileyebiliyordu. İçeriğimiz de Sicili Bozuk Olanlara Kredi Veren Bankalar hangileri sorusunu yanıtlarken, hangi bankalara başvurmanız gerekiyor, nasıl bir işlem süresi geçirmeniz lazım bu konulara değineceğiz. Umarız ki istediğiniz kredi tutarını herhangi bir aksilik olmadan kullanabilirsiniz.

Sicili Bozuk Olan Kredi Çekebilir Mi?

Herkesin bildiği gibi kredi başvurusunun bankalar tarafından sorunsuz bir şekilde olumlu sonuçlanmasının yolu temiz bir sicile sahip olmaktır. Geçmişte bankalar ile yaptığınız işlemlerde düzenli ödemeler yaptıysanız rahatlıkla kredi çekebilirsiniz. Fakat içeriğimizin konusunu oluşturan kişiler için bu durum oldukça zordur. Yine de geçmişte bankalar ile sıkıntı yaşayan kişiler borçlarını yapılandırmış ve bu yapılanmalar sonrası düzenli ödemeler gerçekleştirmişse hala kredi çekebilmektedirler. Fakat öncesinde hakkınız da yasal takip başlamışsa bu durum sizin için olumsuz sonuçlanabilir.

Sicili Bozuk Olanlara Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Türkiye’de tüketicilerin kredi kullanabileceği bir çok özel ve kamu bankası bulunmaktadır. Bankaların fazlalığı, yapılan sicil afları gibi nedenler de sicil bozuk olanlar için kredi çekme işleminin aslında önünü açmıştır. Yani bankalar arasında ki rekabet ve yeni kredi verme istekleri aslında bir nevi tüketicilerin ve sicili bozuk olan kişilerin önünü açmıştır. Sicili bozuk olan kişiler aslında tüm bankalar da şanslarını deneyebilirler. Fakat öncelikli başvuru yapmanız gereken bankalar;

  • ING
  • DenizBank
  • Akbank
  • TEB
  • Garanti
  • Finansbank
  • YapıKredi
  • ICBC Bank
  • AktifBank

Gibi kuruluşlardır. Yukarı da belirtmiş olduğumuz bankalar da siciliniz bozuk olsa dahi kredi başvurusu yapmanız mümkündür. Bu konuda kamu bankaları daha katı kurallara sahip olduğu için bu bankaları tercih etmeniz sizin tekrardan kredi alma şansınızı arttırmaktadır.

Kredi Kullanmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Daha önce bankalarla sorun yaşadınız fakat tekrardan yapılandırmalar ile borcunuzu ödediniz. Fakat KKB puanınız düştü ve kredi kullanamıyorsunuz. Normal bir başvuru işlemi gerçekleştiremeyeceğiniz için bazı ek belgelere ihtiyacınız gerekmekte. Eğer herhangi bir yer de çalışıyorsanız kredi başvurusu yapmaya giderken kesinlikle iş yerinden maaş bodrosu alıp öyle gidiniz. Üzerinize herhangi bir gayrimenkul ya da araç var sa bunlar da kredi kullanma olasılığınız oldukça arttıracaktır.

Bodronuzu bankaya verdiniz ve gerekli evraklar ile başvuru yaptınız ama hala kredi kullanamıyorsanız, banka sizden kredi kullanımı için bir de kefil isteyebilir. Eğer bankaya kredi sicili gerçekten temiz bir kişiyi gösterebilirseniz, siciliniz ne kadar bozuk olursa olsun bankanın kredi verme olasılığı oldukça artacaktır. Eğer münkünse kredi başvurusu yapmadan önce yukarıda belirttiğimiz tüm evrakları ve kefiliniz ile birlikte başvuruya gitmeniz sizin için en sağlıklı yöntem olacaktır.

Yapılması Gerekenler

Geçmişteki sıkıntılarınız yüzünden tekrardan kredi kullanmanızın önüne geçiliyorsa, yukarıda belirttiğimiz şartların hepsini titizlikle uygulamanızı tavsiye ederiz. Öncelikli maaş bodrosu, varsa tapu ve ya sahiplik belgesi ve kefil. Kefilinizin memur olması şansınızı oldukça arttıracaktır. Peki sık sık kullandığımız kredi notu ortalamaları ne olmalıdır? Hangi kredi notu, hangi anlamı taşımaktadır bakalım.

  • 1700 – 1900 Arası (Çok İyi)
  • 1500 – 1699 Arası (İyi)
  • 1100 – 1499 Arası (Düşük Riskli Tüketici)
  • 0700 – 1099 Arası (Orta Riskli Tüketici)
  • 0000 – 0699 Arası (Çok Kötü)

Şeklindedir. Belirttiğimiz gibi eğer yanınızda götürdüğünüz kefilinizin kredi notu da oldukça iyiyse kredi çekme olasılığınız oldukça yüksektir. Kefilinizin devlet memuru olması da size artı olarak bir etki yaratacaktır. Yine de belirlenen bankalara gitmeden önce bankalar hakkında gerekli araştırmayı yapıp, ne tür şartlar beklediklerini bilmeniz iyi olacaktır. Böylelikle kötü sürprizlerle karşılaşmamış olursunuz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası