Kefil Olan Birine icra Gelir mi? Takip Safhası Nasıldır?

0

Kefil olan birine icra gelir mi? sorusuna adım adım yanıt verelim. İnsan günümüzde her nevi ihtiyaçlarını gidermek üzere paraya ihtiyaç duymaktadır. Kendi imkanlarının yeterli gelmediği durumlardan kredi adı ile borç almakta ve belirli aralıklarla da düzenli bir şekilde geri ödemektedir. Dünya var olduğu müddetçe insanın paraya ihtiyacı olacaktır bu değişmez ve su götürmez bir gerçektir. Paranın kanunların izin verdiği kuruluşlardan temin edilmesi de hem kendi açınızdan hem de resmiyet açsından en sağlıklı olanıdır.

Kredi ya da Borçlanma Aşaması

Ülkemizde insanlar bankaya gittiklerinde kredi talebinde bulunduklarında ilk olarak bakılan şey kredibilitesidir yani kredi notudur. Bu hangi bankaya gidilirse gidilsin değişmez niteliktedir. Bu not aynı öğrenci gibi sizin karnenizdir ve her daim karşınıza çıkmaktadır. Bu not baz alınarak ödeme gücünüz, geliriniz, sadakatiniz gibi kriterler değerlendirilmekte ve başvurunuz bu doğrultuda değerlendirilmektedir.

Neden Kefil İstenmektedir?

Bankalar verdikleri kredinin geri dönemsi riskini artırmak adına duruma göre mudiden kefil talep ederler. Kefilin kredi notu da kullanan kadar banka nezdinde önem arz etmektedir. Kefilin kullanıcıya etkisi ve banka nezdindeki imajı ger dönüşüme çift dikiş görüntüsü ile işlemlerin kısalmasını sağlamasıdır. Bu doğrultuda kefil olan birine icra gelir mi? sorusuna verilecek en güzel yanıtı da kendiliğinden gelmiş olmaktadır.

Kefilin mahiyeti kullanıcıya her anlamda güvenmekteyim o ödemezse ben ödeyeceğim mantığı ile bankaya güveni pekiştirmesinde yatmakta ve ödenmediğinde de ben ödeyeceğim garantisini vermektedir. Kullanıcının her nevi ödeme yapamaması ister ekonomik kaynaklı ister kötü niyetli ne açıdan olursa olsun; icra kullanıcının yanında kefile de gelmektedir. Böylelikle de kefil olan birine icra gelir mi? sorusunun yanıtı kendiliğinden cevap bulmuş olmaktadır.

Takip Safhası Nasıldır?

Kullanıcı borcunu ödemediğinde banka ilk önce süre veriri bu sürede ödenmediğinde yasal takibe geçmektedir. Bu takipte avukat kullanıcının her nevi parası gayrimenkulü, arabası gibi maddi varlığını araştırır ve herhangi bir şey bulamadığında da kefilin mal varlığını araştırma safhasına geçer.

Bu geçiş kefil olan kişiye icra gelir mi? sualinin cevabını da içeriğinde barındırmaktadır. Kefil demek be bu borcun ödenmediğinde tamamını ödemeyi kabul ediyorum demek ve bu riski üzerine almaktır. Bu nedenle kefillik çok mühim ve özel bir iştir. Mutlak surette kefil olurken aşırı, titiz ve dikkatli olmak ve iyice araştırma yapmak gerekmektedir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası