İşsizlik Maaşı Alanlar Kredi Çekebilir Mi?

0

Bankalar tarafından verilen ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi, konut kredisi, beyaz eşya kredisi ve kobi kredisi gibi destekler vatandaşa birçok imkan sağlamaktadır. Ancak herhangi bir kredi başvurusu durumunda banka kişiden düzenli geliri olduğuna dair belge, teminat bedeli ve kefil göstermesini istemektedir. Ancak bankanın kriterlerini karşılayabilen kişiler krediden yararlanabilmektedirler. İşsiz kalan kişiler ise hayatlarını yeni bir iş buluncaya dek idame ettirebilmek adına işsizlik maaşı alırlar. Bu kişiler en çok merak ettiği şey işsizlik maaşı alanlar kredi çekebilir mi sorusudur.

İşsizlik Maaşı Alanlar İçin Kredi Başvurusu

Banka kredi verebilmek için öncelikle düzenli bir geliriniz olup olmadığını kontrol eder. Çünkü size verecekleri kredi borcunu düzenli ödemek ve zamanında ödemek gibi sorumluluklarınız vardır. Bunları karşılayıp karşılamadığınızı görmek isterler. Ancak işsiz maaşı alanlar nasıl kredi çekecek?

İşsizlik maaşı alıyor olmanız kredi çekmenize engel teşkil etmemektedir. Tutarı düşük olsa da o da bir gelir tipidir ve düzenli olarak yatmaktadır. İşten çıktığınıza ya da çıkarıldığınıza dair belge ile işsizlik maaşı aldığınıza dair belgeyi sunduğunuz takdirde banka kredi başvurunuzu değerlendirebilecektir. Böyle bir durumda kredi başvurusu, işsizlik maaşını aldığınız bankadan yapılabilir. Böylece onay şansınız daha yüksek olur.

Kredi Çekmek İçin İstenen Kriterler

Çekmek istediğiniz kredi türü, kredi miktarı ve durumunuza bağlı olarak tarafınızdan istenen belgeler farklılık gösterebilir. Ancak her bankanın her bir kredi başvurusunda uygulamış olduğu birtakım başvuru kriterler vardır.

  • Düzenli gelir belgesi ( maaş dökümü)
  • SGK dökümü
  • Son 6 aydır düzenli yatan maaş
  • İşsizlik maaşından yararlandığınızı gösterir belge
  • Teminat
  • Kefil
  • İpotek

Bu şartların tamamını karşılayamasanız bile en azından üç tanesini karşılamanız durumunda banka da size kredi çekme hakkı tanıyacaktır. İşsizlik maaşı düşük bir gelir tipi olsa da 20 bin liraya kadar kredi kullanabilirsiniz. Daha yüksek tutarlarda kredi çekmek istiyorsanız bir teminat göstermeniz ya da kefil belirtmeniz gerekecektir. Ayrıca başvuru yaptığınız bankanın müdürüyle görüşebilirseniz, durumunuzu anlatarak da daha yüksek tutarda ve uzun vade sayısına sahip kredi alabilirsiniz. Maaşınızı aldığınız bankadan kredi başvurusu yapmak şansınızı artırır. Ayrıca kredi kartı kullanıyorsanız, ödemelerinizi düzenli yapmak da sizin için artı olacaktır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası