Hava Yastığı Nedir? Hava Yastığı Ne Zaman Açılır?

0

Hava yastığı olası bir kaza anında ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek için arabaların belirli yerlerinde bulunan bir sistemdir. Amaç can güvenliği sağlamaktır. Hava yastığı AirBag olarak da adlandırılmaktadır. Bu güne kadar birçok insanın hayatını kurtarmış avantajlı bir sistemdir. Arabalarda bulunan aşırı hassas sensörler bulunmaktadır.

Olası bir kaza durumumda bu sensörler çok hızlı bir şekilde devreye girmektedir. Bu esnada araba için vazgeçilmez bir sistem olan hava yastıklarının tek amacı hızlı bir şekilde açılıp içindeki sürücü ve yolcuların yaralanmalarını ve hayatını kaybetmelerini önlemektir. Hava yastıklarının içi sanıldığı gibi normal bir hava ile dolu değildir. Hava yastıkları için üretilmiş özel kimyasallar ile doldurulmaktadır.

Hava Yastığı Nasıl Çalışıyor?

Arabanın genellikle ön taraflarında bulunan bu çok hassas sensörler sayesinde yaklaşık 0.30 milisaniye de hava yastığının devreye girmesi ve çıkması işlemi tamamlanmış olmaktadır. Fakat bu yazıdaki amaç okuyucuları hava yastığı hakkında bilgilendirmektir.

Hava yastıklarına güvenmek ve kazalara sebep olabilecek davranışlar sergilemek hem sizin için hem diğer sürücüler için çok yanlış bir anlayış olacaktır. Hava yastıkları sadece sizi korumayı amaçlar ama insan beyni bu sistem ile karşılaştırılamayacak kadar üstündür yani esas olarak insanın kendi dikkat etmesi gerekmektedir. Yoksa insan ne kadar dikkatsiz olursa olsun hava yastıkları vb. önlemler sizin için her zaman yardım aracı olmayabilir.

Hava yastıklarına gerek duymak yerine önce tüm trafik kurallarına genel olarak uyulmalıdır. Tabii ki alternatif önlemler alınacak fakat kırmızı ışıkta durup yeşil ışıkta geçmek, yaya geçidinde çok dikkatli olmak, hız sınırı bilincinde gitmek, araçlar arası mesafeyi her zaman korumak gibi önlemleri almak gerekmektedir. Özellikle araçtaki aynaları son derece dikkatli bir şekilde kontrol etmek gerekmektedir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası