Hatalı Park Yapan Araçlara ‘Park Yasak’ İşaretli Ceza

0

Yayaların ve engelli vatandaşların oldukça muzdarip olduğu konulardan biri de kaldırımların üzerine hatalı park edilen araçlar. Beşiktaş, Barbaros Bulvarı yaya yolu üzerine park eden araçların üzerine bugün kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sprey boyayla ‘Park Yasak’ işareti çizildi. Çevredeki vatandaşların kimi yapılanın ağır bir ceza olduğunu savundu. Büyük bir kısmı da yapılanı destekleyerek, hatalı parkların büyük kazalara neden olabileceğini savundu.

Barbaros Bulvarı üzerinde gerçekleşen olayın henüz kim tarafından yapıldığı bilinmiyor. Kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından yapılan eylem, yoldan geçen vatandaşlarında oldukça ilgisini çekti. Yaya yolunu kullanan insanlar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, bir süre duraksayıp araçları izlediler.

Yoldan geçerken araçları boyalı halde görüp duran üniversitesi öğrencisi Mansur Bozgüney, kimin tarafından yapıldığı bulunamayan eylemin, ağır olduğuna dikkat çekerek, sürücülerin farklı bir yolla uyarılması gerektiğini söyledi. Kendi aracım olsaydı, çok sinirleneceğini belirten vatandaş; Bu alana park etmek benim açımdan da herhangi bir olumsuzluk doğursaydı, farklı şekillerde uyarıda bulunurdum, çirkinleşmeye gerek yok dedi.

Yapılan eylemi fark eden bir başka vatandaş Ahmet Günel ise, hatalı parkların oluşturabileceği kazalara ve olumsuzluklara dikkat çekti. Normalde vatandaşların kendi arasında hatalı parkları silecekleri kaldırarak uyardığını belirtirek bu ceza karşısında oldukça şaşkın olduğu belirtti. Kendi aracı olsa, kendisinin de sert tepki verebileceğini söyleyen vatandaş, yine de araç parkları için otoparkların olduğunu, yaya yollarına ve kaldıramlara araç park edilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi. Burada olmasa bile, başka bir yer de hatalı parkların kazalara sebebiyet verebileceğine dikkat çekti.

Hatalı Park Yapan Araçları Tankla Ezmişti

Hataları parklara dikkat çekmek için Litvanya başkenti Vilnius’ta o dönem görevde olan belediye başkanı Arturas Zuokas, kentin en büyük caddelerin de hatalı park eden bir sürücünün aracının üzerinden tankla geçerek kaydettiği video ile kendi ülkesin de ve tüm dünyada oldukça büyük bir farkındalık yaratmış ve oldukça takdir edilmişti. Bisiklet sevdalısı olan belediye başkanı, bisiklet yoluna park eden arabayı tankla ezdikten sonra ‘Hatalı park ederseniz neler olur?’ başlığıyla yayınlamıştı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası