Garanti Bankası Yatırım Hesabı Nedir, Nasıl Açılır?

0

Birikimleri güvenli bir şekilde saklayarak, gerektiğinde karlı bir biçimde harcamak çok önemli. Altın en büyük yatırım aracı olsa da, birçok insan nakit yatırımları için de banka kanallarını kullanmayı tercih etmektedir. Bankacılık işlemlerinde teknolojinin hayatımıza dahil olmasıyla pek çok çığır açılmıştır. Bunlardan biri de yatırımlarını kolayca yönetmenize ve değerlendirmenize izin veren yatırım hesabı özelliğidir. Yatırımlarınızı değerlendirmek için bankada bir hesap açtığınızda kısa sürede avantajlı bir şekilde paranızın üstüne kar ekleyebilirsiniz. Özellikle Garanti Bankası yatırım hesabı, sağladığı birçok fırsatla birlikte güçlü yatırımlar yapmanıza da olanak tanımaktadır.

Yatırım Hesabı Nedir?

Yatırım hesabı; bono, hisse senedi ya da benzeri yatırım ürünlerini kullanmak için açılan hesap çeşididir. Bu tarz bir hesap bankaların bağlantılı olduğu yatırım şirketleri tarafından açılabilmekle birlikte herhangi bir kişi de bu tar bir hesap açabilir.

Garanti Bankası Yatırım Hesabı Nasıl Açılır?

Genelde müşterilerin gözünde çok büyüse de, yatırım hesabı açmak son derece kolaydır. Hesabınızı internetten açabileceğiniz gibi, kontrollerinizi de internet bankacılığı üzerinden yapabilirsiniz. Hesabınızı açtırmak için sizden istenen belgeleri de yanınıza alarak bankanın herhangi bir şubesine başvurmalısınız. Eğer halihazırda Garanti müşteri iseniz başvurunuzu internet üzerinden de yapabilirsiniz. Banka şubesinden başvuruda ise sizden şu belgeler istenecektir:

  • Alım/satım çerçeve sözleşmesi,
  • Çeşitli sözleşmeler,
  • Hesap açılış sözleşmeleri,
  • Risk bildirimi fonu,
  • Sözleşme formları,
  • TC Nüfus cüzdanı fotokopisi.

İnternet bankacılığı üzerinden hesabınızı açmak istediğinizde ise öncelikle giriş yapmanız gerekir. Sonrasında ise Yatırımlar -> Hisse İşlemleri -> Hisse Senedi Hesap Açılışı adımlarını sırayla tıklayarak hesabınızı kolay bir şekilde açabilirsiniz. Aynı adımları takip ederek mobil uygulama üzerinden de açılış yapabilirsiniz.

Garanti Bankası Yatırım Hesabı Avantajları?

Bir Garanti Bankası yatırım hesabı açtırdığınız takdirde yatırımlarınız güvenilir ve profesyonel yöneticiler tarafından yönetilir. Yatırım fonunuzda bulunan tasarruflarınız döviz endeksli, sabit getirili ya da ortaklık payına sahip olacak şekilde ayarlanabilir. Böylece risk en aza inmektedir. Ufak birikimlerinize elde edemeyeceğiniz meblağlara yatırımlarınızı Garanti’de değerlendirdiğinizde kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca anapara her zaman koruma altında olduğundan içiniz rahat edebilir. Yatırımınızı dilediğiniz zaman hızlı bir şekilde nakde çevirebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası