Enpara Cebe Havale Nasıl Yapılır? Limiti, Ücreti ve İptali

0

Türkiye’deki bankaların hemen hemen hepsinde aktif olarak kullanılan Cebe Havale işlemi yani para göndereceğiniz kişinin cep telefonu numarasına para gönderme işlemi Enpara.com içinde en çok kullanılan işlemlerden birisidir. Enpara Cebe Havale işlemi ile birlikte dilediğiniz kişinin cep telefonu numarasına para transferini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Para gönderme işlemi sonrasında para gönderdiğiniz kişi QNB Finansbank ATM’lerinin kullanarak 7/24 para çekme işlemi yapabilir.

Diğer bankalarda Cebe Havale işlemlerinde bankalar müşterilerinden belli oranlarda ücret kesintisi yapsa da bu durum Enpara için geçerli değildir. Cebe Havale, yani cep telefonuna para gönderme işlemi tamamen ücretsizdir. Masrafsız bankacılık sloganı ile geniş kitleler tarafından tercih edilen Enpara’nın bu hizmeti her zaman ücretsiz sunacağı ise bankacılık sözleşmesinde kesin olarak belirtilmiştir. Lafı çok uzatmadan Enpara.com mobil bankacılık ile cebe havale nasıl yapılır açıklayalım.

Enpara Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Cebe Havale işlemi gerçekleştirmek için iOS, Android veya internet bankacılığı şubesine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş işlemi sonrasında ”Transferler” sekmesine tıklayın. Gönderen seçiminde Vadesiz TL hesabınızı seçtikten sonra, alıcı olarak ”Başka bir alıcı” sekmesini takip edin. Sonraki sekmede yer alan QNB Finansbank ATM’sine (Cep) sekmesinden devam edin. Açılan pencerede karşınıza çıkan alana para göndermek istediğiniz kişinin telefon numarasını ve göndermek istediğiniz ücreti yazın. Devam ettiğiniz durumda belirttiğiniz ücret, cep telefonuna gönderilecektir.

Not: Alt kısımda yer alan sekmeler ile işlemi ”En Hızlı” işlemler sekmenize ekleyerek de sonraki gönderimlerinizde cebe para göndermeyi daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Unutmayın ki Enpara’nın bu hizmetiyle sadce yurt içi telefon numaralarına para gönderebilirsiniz. Ayrıca bu işlem sadece TL cinsi para birimleri için geçerlidir. Döviz gönderme işlemleri için ne yazık ki cebe para gönder işlemi ile yapılamamaktadır.

Enpara Cebe Gelen Parayı Çekme

Bu kısım para gönderilen kişinin izlemesi gereken adımlar içindir. Cebe para gönderme işlemi sonrasında, para gönderdiğiniz cep telefonu numarasına bir bilgilendirme SMS’i gönderilir. Enpara.com tarafından gönderilen SMS sonrasında alıcı para çekme işlemini 24 saat içinde herhangi bir QNB Finansbank ATM’sini kullanarak çekmek zorundadır.

Cebe gelen parayı çekmek için QNB Finansbank ATM’sinden öncelikle Giriş düğmesine tıklayın. Sonra, Para çekme > Cebe gelen parayı çekme adımlarını takip edin. Çıkan ekranda T.C. kimlik numarasını girdikten sonra, Enpara tarafından gönderilen SMS’teki 6 haneli numarayı tuşlayın ve gelen tutarı girin. Eğer SMS’te yer alan referans kodunu girmezseniz veya gelen tutarı yanlış bir şekilde girerseniz para çekme işlemi gerçekleştiremezsiniz.

Not: Cep telefonuna para gönderilen kişi QNB Finansbank ATM’sinden para çekme işlemini tek seferde yapmak zorundadır. Cep telefonuna gelen para parça parça çekilemez. Alıcı bu adımda gönderici gibi herhangi bir ücret kesintisi ile karşılaşmaz ve cebine gelen parayı kesintisiz bir şekilde çekebilir.

Enpara Cebe Havale Limiti

Limit Tutar
Günlük 2 Adet 1.000 TL
Haftalık 4 Adet 2.000 TL
Aylık 6 Adet 3.000 TL

Enpara Cebe Havale İptali

Enpara mobil bankacılık veya internet şubesi üzerinden göndermiş olduğunuz cebe havale işlemini iptal etmek için 0850 222 3663 numaralı Enpara Müşteri Hizmetlerini aramanız gerekmektedir. Eğer para gönderme işlemi yaptığınız alıcı, 24 saat içinde gönderilen tutarı QNB Finansbank ATM‘lerini kullanarak çekmezse işlem otomatik iptal edilir. İptal işlemi sonrasında gün sonu itibariyle göndermiş olduğunuz tutar, hangi hesabınızdan gönderim yaptıysanız o hesaba tekrardan iade edilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası