Çin Çarpışma Testleri İçin Canlı Hayvan Kullandı

0

Çin’de faaliyet gösteren özel bir şirket tarafından çarpışma testleri yapıldı. Bu aşamaya kadar bir sorun yok gibi görünse de, şirketin uygulaması akıl almaz bir vahşet örneği oldu ve hayvan hakları savunucularından sert tepkiler aldı. Çünkü çarpışma testleri için canlı hayvan kullanıldı.

Şirket Kendini Savundu

Ulaşım araçlarının güvenliğini test etmekte kullanılan yöntemlerden biri çarpışma testleri. Bu testler ile elde edilen sonuçlar değerlendirilerek araçların güvenlik ile ilgili problemleri tespit edilerek giderilmesi için uygun çalışmalar yürütülüyor. Bütün dünyada çarpışma testleri cansız olan çarpışma mankenleri ile yapılıyor.

Çin’deki bir şirket ise çarpışma testleri için canlı domuz kullandı. On beş adet domuz kullanılan testlerde, hayvanlardan yedisi telef olurken, diğerlerinde de ölümcül yaralanmalar meydana geldiği açıklandı.

Şirket domuzların, çocukların anatomik yapısına benzer özellikler göstermesi sebebiyle çarpışma testleri için seçildiklerini, laboratuar hayvanlarının kullanımına ilişkin ABD yönergelerine uygun davranıldığını, etik kurulun onayından geçmesi sebebiyle testleri uyguladıklarını savundu.Çarpışma Testleri İçin Canlı Hayvan

Çarpışma Testleri İçin Canlı Hayvan Testleri Nasıl Yapıldı?

Çarpışma testleri, kızaklara bağlanan 15 canlı domuz üzerinde uygulandı. Kızaklara, çeşitli şekillerde emniyet kemeri ile bağlanmış olan domuzlara, testten 24 saat öncesinden başlamak üzere yiyecek ve içecek verilmedi. Yaklaşık 50 Km. hızla duvara çarptırılan domuzlardan, yedi tanesi testler sırasında öldü. Ölen domuzlar, uzmanlar tarafından otopsi işleminden geçirildi. Otopsi, hayvanın ölüm sebebinin öğrenilmesi amacıyla yapıldı.

Hayvan Hakları Savunucularından Tepki Yağdı

Çinli Şirket’in uygulamasına ve açıklamalarına hayvan hakları savunucuları sessiz kalmadı. Almanya da yayımlanan Bild Gazetesi’ne konuya ilişkin çeşitli açıklamalar yapıldı. Bu konuda yapılan bazı açıklamalar şöyle;

  • Renate Künast, Almanya’nın Yeşil Partisi üyelerinden. Künast çocukların güvenliği ile ilgilenen bir şirketin, domuzları kullanmak yerine, çarpışma testleri için üretilen özel cansız mankenleri kullanması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu
  • PETA (Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler) Sözcüsü Anne Meinert’de Çinli şirketin, çarpışma testlerinde, zeki ve hassas hayvanlar olan domuzların canlı canlı kullanılmasını “acımasız” bir davranış olarak nitelendirdi. Testlerin domuzlarda kemik kırılmasına, iç kanamaya ve ölümlere yol açtığını belirtti.

Hayvan hakları savunucuları aç ve susuz bırakılarak, ölümcül yaralanmalara maruz kalan canlı hayvan deneyi için Çinli şirketi suçlayarak, çarpışma testleri içi üretilen cansız manken kullanılması gerektiğini savunuyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası