Bakandan Yerli Otomobil Afyon’da Üretilsin Önerisi

0

2017 itibariyle gündeme tekrar alınan yerli otomobil projesi tam hız devam ederken, Bakan Veysel Eroğlu yeni açıklamalarda bulundu. Eroğlu, Türkiye’nin montaj sanayisinde oldukça başarılı bir konuma yükseldiğini belirtirken, Cumhurbaşkanı talebi üzerine yerli otomobil projesinin başladığını söyledi. Eroğlu, üretim yeri merak edilen proje için Afyonkarahisar’ı işaret ettiklerini vurguladı. Üretim yerinin halen planlandığını aktaran Bakan Eroğlu, Afyon’un tüm özellikleri taşıdığını ve şehri önerdikleri bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobil üretimi için babayiğitler istemişti ve yerli otomobil hayalini dile getirmişti. Projeyi Anadolu Grubu, BMC Grubu, Kıraça Holding, Zorlu Holding ile Turkcell’inde içerisinde yer aldığı ortak girişim grubu üstlenmişti. Proje şuan hali hazırda tasarım aşamasında ve önümüzdeki süreçte ise aşama aşama seri üretime geçilmesi bekleniyor. Eroğlu, ülkemizin yerli otomobil üretecek kapasitede olduğunu belirterek, hali hazırda birçok yerli projenin üstünden geldiğimizi sözlerine ekledi. Savunma sanayi kapsamında tank, helikopter, harp gemileri yapıldığını sözlerine ekleyen Veysel Eroğlu, yerli üretim yapılıyor ve yapılacak dedi.

YERLİ OTOMOBİL SÜRECİ

Hükümet tarafından ilk olarak 2015 yılı içerisinde otomobil projesi gündeme gelmişti. Yıl içerisinde Saab firması haklarını alarak ülkemiz de otomobil çalışmalarına başlanmıştı. Gelişen teknolojiler ile birlikte elektrikli otomobil segmentine yoğunlaşıldı ve 2016 yılında ilk prototipler sergilendi. Sergilenen prototipler sonrasında 3 ayrı şekilde üretimi yapılacağı duyurulmasına rağmen, projeye ani bir kararla son verildi. 2017 yılı itibarile tekrar gündeme gelen otomobil projesi için Cumhurbaşkanı projeyi üstlenecek kendi değimiyle babayiğitler aradı. Cumhurbaşkanı çağrısı sonrasında Orta Girişim  Grubu otomobil projesini sahiplendi. 2021 yılı itibariyle satışlarına başlanması beklenen otomobilin ilk 2 yıllık sürecini tasarım aşaması oluşturacak. Tasarım evresinden sonra 2019 yılında tanıtılacak olan otomobil 2 yıllık üretim aşamasından sonra 2021 yılında yollarda olabilecek.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası