Araçlarda Kış Hazırlığı Nasıl Yapılır?

0

Kış aylarında araba kullanımı oldukça zorlaşır. Kışın soğuk havalarda motor donabilir, lastikler buz tutabilir, camlar buz tutup görüş açınızı kaybettirebilir. Kış aylarına yaklaşırken mutlaka arabaları kış aylarının soğuk günlerine hazırlamak gerekir. Öncelikli olarak ilk yapılması gereken iş lastiklerin değişimi olmalıdır. Yaz lastiklerinin yerine kış lastikleri takılmalıdır. Peki Araçlarda Kış Hazırlığı nasıl yapılır?

Arabada mutlaka kar yağışına önlem olması amacı ile zincir bulundurulmalıdır. Soğuk havalarda donacak motor veya araba aksamları için özel spreyler arabanın bagajında bulunması gerekenler arasındadır. Kış aylarının arabalar için en büyük problemlerinden biri camların buz tutmasıdır. Buz tutan camlar hem silecekler çalıştığında sileceklere zarar verir hem de arabayı kullanıma engel bir durum teşkil eder. Buzlanan camlara önlem için spreyler ya da sıcak su bulundurulmalıdır.

Arabada Halat Hayat Kurtarır

Kış aylarında buzlanan yollar, artan yoğun kar yağışı nedeni ile araba yolda kalabilir. Yolda kalan bir araba için mutlaka bir çekme halatı olması gerekir. Çekme halatı olan araba yolda kaldığı zaman başka bir arabanın yardımı ile yoluna devam edebilir.

Soğuk havalarda yola çıkılırken mutlaka akü kontrol edilmelidir. Akü takviye kablosu kesinlikle araçta bulundurulmalıdır. Akü bittiğinde şarj takviye kablosu ile araba çalıştırılır. Takviye kablosu ile akü şarj edilebilir. Kış aylarında arabada yolda kalmalara karşı bir battaniye bulundurmak da çalışmayan klimada üşümenize engel olup size yardımcı olabilir.

Araçlarda Kış Hazırlığı Önemli

Soğuk kış günleri yaklaşırken arabanın da soğuk kış günlerine hazırlanması hem arabanın uzun ömrü için hem de sizin için çok önemlidir. Olası kazalar için önlemler alınmalıdır. Arabayı kış girerken bakıma götürülmelidir. Araba soğuk kış aylarına hazır olması kışın sizin hiçin hiç sorun teşkil etmemesine yardımcı olacaktır. Kışa doğru araba bakımı asla ihmal edilmemelidir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası