ABD, Otonom Sürüş İçin 3 İlde 30 Milyon Dolar Dağıttı

0

ABD, Özerk Sürüş incelemeleri İçin desteklere bir yenisini daha katıyor. Michigan ve Ohio, 7,5 milyon dolar değerinde bağış alırken Virginia için bu oran 15 milyon dolar şeklinde ifade ediliyor. Michigan’ın aldığı bağış, pek çok ortak için genel anlamda özerk durumdaki araç teknolojisini denemeye ve araştırmayı sürdürme konularında yardımcı olacak gibi görünüyor. Michigan Üniversitesi ve The American Center for Mobility, araştırma çapında iki ortak olarak yerlerini alıyor. Buna ek olarak Michigan Mobility Collaborative, özerk taşıt sistemlerinin ehemmiyetini değerlendirmek amacıyla bir proses geliştirmeyi planlıyor. Özerk araçların geleceğine güvenen ülkeler de yatırımlarını süratlice sürdürüyor.

Özerk Sürüş Denemeleri İçin Kırsal Kesimlerdeki Yollar Üzerinde de Çalışmalar Yürütülecek:

DriveOhio, Ohio’da kazanılan desteklerin kırsal kesimlerdeki yollar ve otoyollar için kendiliğinden gerçekleşen sürüş tasarılarında kullanılacağını açıklıyor. Şehirdeki Ulaştırma ve Araştırma Merkezi, kırsal kesimlere yönelik teknolojilerin kullanılması hususundan sorumlu sayılıyor. DriveOhio da genel anlamda önündeki yeni projelere odaklanacak gibi görünüyor. Virginia eyaletinde, 15 milyon dolar değerindeki meblağın iki proje kapsamında kullanılması hedefleniyor. Bu hedeflerden ilki, özerk durumdaki arabaların mümkün olabilecek en ideal ortamda nasıl bir iletişim sağladığı ve etkileşime girdiği üzerine olurken; diğer mevzu yani ikinci hedef ise kamyonlar için özerk tertibatlar üzerine yoğunlaşma gösteriyor.

Otonom Sürüş

ABD Senatörü Max Warner’ın Bağışlar Hakkındaki Düşünceleri

Virginia asıllı ABD senatörü Max Warner bağışlar ile ilgili şunları söylüyor: ‘Birtakım yeni teknolojilerde ve bilhassa otomatik sürüş teknolojilerinde, birinci seferde ehemmiyeti sağlamak son derece önemlidir.’ Ulaştırma Bakanlığı, özerk sürüş konusundaki araştırması adına 60 milyon dolara kadar destek sağlanmasıyla beraber gelecek dönemlerde ek bağışlar elde edilebilmesi planlanıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası