Maaşın Kaç Katı Kredi Çekebilirim?

0

Bankalar kredi verirken gelir durumunuzu dikkate alırlar. Dolayısıyla maaşınızın ne kadar olduğu son derece önemlidir. Hal böyle olunca da birçok kişi maaşın kaç katı kredi çekebilirim diye düşünmektedir. Özellikle de düşük maaşla çalışan kişiler için maksimum kredi miktarı oldukça önemli bir konudur. Krediye başvururken kredi notundan sonra ikinci sırada gelir bilgisi önemsenmektedir. Kazandığınız paraya göre çekmek istediğiniz krediyi ödeyebileceğinizi kanıtlamanız beklenir.

En Fazla Ne Kadar Kredi Alabilirim?

Herhangi bir bankaya kredi başvurusu yaptıktan sonra kredi notunuz, geçmiş işlemleriniz ve geliriniz hesaba katılarak çekebileceğiniz kredi miktarı belirlenir. Örneğin düzenli ödeme yapan, kredi notu yüksek bir müşteri iseniz, ancak maaşınız düşükse çekebileceğiniz kredi miktarı düşük olabilir. Öte yandan düzensiz ödeme geçmişiniz olmasına rağmen yüksek maaşla ciddi krediler almaya hak kazanabilirsiniz. Peki, bankalar tarafından en fazla ne kadar kredi verilir?

Bankaların maaşın kaç katı kredi çekebilirim sorunuz için kesin bir matematik hesabı ya da formülü bulunmamaktadır. Ancak, maaşın maksimum %70’i kadar kredi verirler. Genelde bu oran elbette daha düşük olabilmektedir. Kredi alan müşterilere bakıldığında bankaların toplam gelirin %40 – 60’ı kadar kredi verdiği görülmektedir. %40 ila 70 arasındaki değişim de kredi verilirken dikkat edilen diğer parametrelere bağlıdır.

Asgari Ücretli Kişi Maaşın Kaç Katı Kredi Çekebilir?

Yüksek maaşla çalışan kişiler için banka kredisi almak zaten genelde sorun olmamaktadır. Ancak düşük ücretle çalışan kişilerin krediye ihtiyaç duyma olasılığı daha fazladır. Bu yüzden de çekebilecekleri maksimum rakamı çekmek isterler. Hal böyle olunca birçok çalışan asgari ücretli kişi maaşın kaç katı kredi çekebilir, merak etmektedir. Bunun için asgari ücret üzerinden kabaca bir hesaplama yapılabilir.

2020 için net asgari ücret 2324, 70 TL olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla bankanın size aylık olarak vereceği maksimum kredi 1627,29 TL’dir. İhtiyaç kredilerinde en fazla 60 ay vade bulunmaktadır. Yani asgari ücretli çalışan maksimum 97.637,4 TL kredi alabilmektedir. Tabii bu rakamın en üst miktar olduğunu, genelde bankaların %70 üzerinden hesap yapmasının çok zor olmadığını unutmamalısınız. Eğer maksimum tutarda kredi almak istiyorsanız, bir süre düzenli ödeme yapmak ve kredi notunuzu yükseltmek mantıklı olabilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası