Sanal Kart Nedir, Nasıl Açılır?

0

Artan online alışveriş nedeni ile farklı ödeme seçenekleri ortaya çıkıyor. Bunlardan biri olan sanal kart sadece online alışverişlerde kullanılan ve limiti kullanıcılar tarafından belirlenen bir ödeme alternatifidir. Sağladığı avantajlar ile pek çok kullanıcının dikkatini çeken bu kart kullanımları özellikle kullanıcı bilgilerinin üçüncü şahısların eline geçme risklerini minimuma indiriyor.

Sanal Kart Nedir?

Fiziki olarak herhangi bir varlığı bulunmayan kredi kartına bağlı olarak açılan 16 haneli kart numarası olarak tanımlanabilir. Kredi kartlarında olduğu gibi cvc kodu ve son kullanma tarihine de sahiptir. Limitinin kullanıcılar tarafından belirlenmesi ve ücretsiz verilme imkanı ile giderek artan bir kullanıma sahiptir. Bu kartlarda para kaldığında hesaba geri de aktarılabiliyor. Oluşturulduğu andan itibaren anında kullanılabiliyor. Ve bu işlemler için ekstra hiçbir ücret ödemenize gerek bulunmuyor.

Sanal Kart Limiti Nedir?

Kredi kartı limiti sanal kart limiti ile orantılı olarak hesaplanır. Kredi kartınızın limitini baz alarak sanal kart limitinizi belirleyebilirsiniz. Limit tamamen kullanıcıya bağlıdır. Sanal kart ile etapta 0 limitli bir şekilde sunulur. Yapılacak alışverişe göre bir limit belirleyebilir ve sanal kartınıza tanımlayabilirsiniz. Burada tanımlanan limit asıl kartın limitinden düşmektedir. Alışveriş sonrasında kalan tutarı, hesabınıza geri aktarabilirsiniz.

Sanal Kart Limiti Nasıl Belirlenir?

Limitte herhangi bir sınır bulunmuyor. Tamamen kullanıcının belirlediği limitler ilk kart çıkarıldığında sıfır olarak değerlendirilir. Yapılacak alışverişe göre bir limit belirlenebilir. Belirlenen bu limit asıl kartınızdan ya da banka hesabınızdan düşer. Bu şekilde banka ya da kart bilgilerinizi internet ortamında paylaşmaya gerek kalmadan alışveriş imkanı sağlar. Market alışverişlerinde sanal kart kullanılmaz. Sadece internet üzerinden yapacağınız alışverişlerde geçerlidir.

Sanal Kart Nasıl Kullanılır?

İnternet ya da telefon bankacılığı, şubeler ya da SMS aracılığı ile başvuru yapılabilir. Hemen ardından oluşturulan bu kart ile internet ortamında alış veriş yapabilirsiniz. Ödeme alanında kredi kartı seçeneği işaretlenir. Aynı kredi kartı ödemelerinde olduğu gibi kart numarası, cvc ve son kullanma tarihi belirtilerek ödeme tamamlanır. Ayrıca bu kartı kullanarak taksit yapma imkanınız da bulunuyor. Onlie alışverişeler de pek çok site taksit imkanı sunar. Sunulan bu taksit imkanlarından sanal kartınız ile de yararlanabilirsiniz. Bu kart kullanımları için yıllık ücret bulunmuyor. Bonus, puan ve özen indirimler gibi kampanyalardan sanal kart kullanımlarınızda da yararlanılabilir.

Sanal Kart Kullanım Avantajları Nelerdir?

  • 0 limit ile oluşturulmasından dolayı daha güvenlidir
  • Bankaya gitmeden online olarak tüm süreç takip edilebilir.
  • İstenildiğinde kullanıcı tarafından silinebilir.
  • Kart aidatı ya da ücreti bulunmaz.
  • Kalan limit banka hesabına geri aktarılabilir.
  • Sanal kart için oluşturulan kampanyalar ve indirimlerden yararlanma imkanı sunulur.
  • Limitin önceden belirlenmesi limit aşımı riskini ortadan kaldırır. Bu nedenle alışverişlerinizdeki harcamalarınızı kontrol edebilrsiniz.
  • Kart bilgileri üçüncü kişilerin eline geçse bile gerçek banka bilgilerine ulaşılmaz. Kullanıcıların bilgilerinin ifşa olma olasılığı bulunmuyor.
Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası