Taşıt Kredisi Faiz Oranı 0.49’a Düşüyor

2

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgını etkilerini azaltmaya başlarken, ülkemizde de 1 Haziran itibariyle normalleşme süreci başladı. Salgın döneminde en çok kayıp yaşayan sektörlerden biri olan otomotiv sektörünü bu aşamada hareketlendirmek adına kamu bankaları da taşıt kredilerinde büyük bir düzenlemeye imza attı. Düzenleme ile birlikte bireysel ve kurumsal müşteriler kamu bankalarından 0.49 – 0.69’dan başlayan faiz oranları ile taşıt kredisi kullanabilecek. Yeni taşıt kredisi yerli üretim yapan anlaşmalı markalardan alınacak olan sıfır kilometre otomobil, motosiklet ve ticari araç alımlarında geçerli olacak.

İkinci El Unutulmadı

Yeni taşıt kredisi desteğinde ikinci el araç tercih eden müşteriler de farklı bir destekten faydalanabilecek. İkinci el olarak otomobil, motosiklet ve ticari araç alacak olan tüketiciler ise kamu bankalarından %0.82 faiz oranları ile taşıt kredisi kullanabilecek. Azami olarak 6 ay geri ödemesiz avantajı ile sunulacak olan taşıt kredilerinin vadesi ise maksimum 60 ay olarak sınırlı olacak. Otomobil, motosiklet ve ticari kategoride kullanılacak olan taşıt kredisinin maksimum tutarı ise 150 bin TL olabilecek. İkinci el araç alımlarında ise alınacak olan taşıtın 7 yaşın üzerinde olmaması gerekiyor. Başvuruları 5 Haziran itibariyle başlayacak olan taşıt kredisinin 50 bin TL için örnek hesaplaması ise aşağıdaki tablodaki gibi olacak.

Kategori Tutar Vade Taksit Geri Ödeme
Binek 50.000 ₺ 60 Ay 1.253 ₺ 67.647 ₺
Ticari 50.000 ₺ 60 Ay 1.223 ₺ 66.043 ₺
Bunları da beğenebilirsin
2 Yorumlar
  1. Ahmet diyor

    Çok güzel ve bilgilendirici bir haber olmuş hazırlayanın ellerine sağlık

  2. Yusuf diyor

    Araba fiyatları aşırı uçtu el atılması gerekiyor bence yoksa millet arabasız kalıcak

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası