16 Milyon TL’lik Apollo IE Hiper Pist Testlerine Başladı

0

İlk olarak tanıtımı geçtiğimiz 2017 yılında yapılan Apollo IE Hiper (Intensa Emozione) isimli yeni süper otomobil, bugüne kadar kamuoyunda bir kaç kez boy gösterdi. Oldukça etkileyici bir görünüme sahip yeni otomobil, Ferrari, Lamborghini gibi dev markalar ile rekabet etmeye hazırlanıyor. Geliştirme sürecin de olduğunu bildiğimiz otomobilin şu anlarda da pist testlerinin yapıldığını öğrendik.

16 Milyon TL'lik Apollo IE Hiper Pist Testlerine Başladı

Merkezi Almanya’da bulunan yeni otomobil üreticisi Apollo, bu yıl başından itibaren de HWA AG firması ile ortak iş yapma kararı aldı. Şirketi bugüne kadar pek duymayan olsa da HWA AG, otomotiv dünyasına hiç bir zaman uzak değildi. Alman markanın Mercedes CLK GTR yarış otomobilinin de imzası var aslında. Bununla da kalmayan şirket, CLK modelinin trafiğe çıkabilen coupe ve roadster versiyonlarının da üretim sürecinden sorumlu olmuştu. HWA AG şimdi de Apollo firmasına, otomobillerinin seri üretime başlamadan önceki süreçte yardımcı oluyor.

16 Milyon TL'lik Apollo IE Hiper Pist Testlerine Başladı

Apollo IE Hiper Sona Yaklaşıyor

Alman markanın başkanı olan Norman Choi’de yapılan ortaklık ile ilgili açıklamalar da bulundu. Norman Choi; ”IE isimli hiper modelimizin ilerleme sürecinden oldukça memnunuz. Teknik işler de bize yardımcı olan HWA AG sayesinde de dinamik geliştirmeler hızla ilerliyor. Yeni modelimiz hem pistler de hem de yollar da zorlu testlere tabii tutuluyor. Üretim kısmına geçmemiz de artık an meselesi. Gelişim süreçli hakkında da kamuoyuna bilgi vermekten memnuniyet duyuyoruz. Çünkü potansiyel müşterilerimizin ve gelişimi yakından takip eden herkesin bu süper otomobilden haberdar olmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

16 Milyon TL'lik Apollo IE Hiper Pist Testlerine Başladı

Daha önce Apollo IE‘nin özelliklerini duymayanlar için belirtmekte fayda var bu otomobil 6.3 litrelik hacimli bir motora sahip. 780 beygirlik güç üretebilen Apollo IE, 759 Nm tork değerlerine sahip. Bu kadar yüksek güçlere sahip otomobilin ağırlığı ise sadece 1.250 kg. Bu iki oran da birleşince IE Hiper‘in muhteşem performansı sahneye çıkıyor. Otomobilin bu kadar hafifletilmesini mümkün kılan ise tahmin ettiğiniz gibi karbon fiber malzemeden üretilmiş gövde ve şasi. Otomobilin firmadan belirtilen maksimum hız değeri 340 km/s. Firma yöneticileri süreç hakkında gelecek yeniliklerden ve ilerlemelerden sürekli basın yoluyla bilgi paylaşacaklarını duyurdu. Teslimatlarına 2019 yılında başlanması beklenen bu süper otomobilden ise sadece 10 adet üretilmesi hedefleniyor. Gelelim aracın değerine.. Yaklaşık olarak 2.6 milyon dolar. Yani günümüz kuruyla 15.906 milyon TL.

16 Milyon TL'lik Apollo IE Hiper Pist Testlerine Başladı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası