Yerli Otomobil Şarj Üniteleri Erzurum’da Üretilecek

0

Gündemi oldukça meşgul eden ve çalışmaları hala devam eden yerli otomobilin nerede üretileceği halen büyük bir merak konusu. Gün içerisinde yerli otomobil hakkında konuşma yapan Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, yerli otomobil şarj üniteleri Erzurum’da üretilecek açıklamasında bulundu.

Mustafa Ilıcalı, yerli otomobil süreciyle ilgili kurum ve kuruşlar ile yaptığı görüşmelerin olumlu karşılandığını söyledi. Ilıca’nın girişimleri sayesinde yerli ve milli otomobilin şarj ünitelerini Erzurum’da faliyet gösteren Gersan Elektrik A.Ş. tarafından yapılacak. Mustafa Ilıcalı, Erzurum’da kurumların gerçekleştirdiği mesleki eğitim ve sektör istişare toplantısına katıldığını hatırlatarak sözlerine şu şekilde devam etti;

”Bölge de aktif olarak uygulanmaya başlanan ”Cazibe Merkezleri Programı” ile ülke sanayisinin teknik elamanlara daha fazla ihtiyaç duyacağını belirtti. Konu ile ilgili bakanlığın ve sektör iş birliğinin önemli olduğunu vurgulayan Ilıcalı, önümüzdeki süreçte yerli sanayinin gelişmesin de ihtiyaç duyulacak teknik elamanların yetiştirilmesi adına, oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.” Ayrıca; yerli otomobil şarj üniteleri ‘nin Erzurum’da üretileceği bilgisini veren Ilıcalı, yerli otomobil sürecinin altyapı çalışmalarının aktif olarak devam ettiğini söyledi.

Erzurum’da Üretilecek

Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı‘nın bir çok girişiminden sonra karara bağlanan yerli otomobil şarj üniteleri Erzurum’da üretilecek haberini alan yöre halkı da durumdan oldukça memnun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ile start verilen yerli otomobil projesi hakkında ar-ge çalışmaları hali hazırda devam ediyor. Şu an için tek bilinen yerli otomobil için geliştirilecek olan şarj ünitelerinin Erzurum’da üretilmesi. Gersan Elektrik A.Ş. yönetim kurulu da toplantı sonrası yaptığı açıklamada; Verilen kararın şehir ve bölge için çok önemli bir karar olduğunu belirtti. Ilıcalı sözlerine son verirken, İlgili kurum ve kuruluşlara, GERSAN Elektrik AŞ’ye tüm Erzurum halkı adına da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası