Maket Polis Araçları Kazaları Azalttı

0

Eğer şehirler arası yolculuklar yapıyorsanız mutlaka maket polis araçlarını görmüşsünüzdür. Uzaktan oldukça gerçekçi bir görünümü olan ve tepe lambaları da bulunan maketlerin insanları caydırdığına hiç şüphe yok. Üstelik bu araçlar standart bir polis aracı boyutunda olduğu için iyice yanına yaklaşmadan maket olduğunu anlamıyorsunuz. İçişleri Bakanlığı’da yaptığı açıklama da ”karayolların da kritik 582 noktaya konumlandırılan maket polis araçları beklentinin üzerin de bir performans gösterdi.” ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy’da konu hakkında şu ifadelere yer verdi; ”Ülkemiz de her ortalama ortalama olarak 1 milyon yeni araç Türkiye trafiğine çıkıyor. Kolluk kuvvetlerinin ve bakanlığın aldığı tüm önlemlere rağmen malesef 1 yıl içerisin de trafik kazaların da 7 kişi hayatını kaybediyor. Yani 1 günde trafik canavarı 20 kişiyi alıyor. Biz de ‘kara nokta’ adını verdiğimiz ve kazaların yoğun olarak yaşandığı ve ölümle sonuçlandığı kritik yerleri tespit ettik.” dedi.

Maliyeti 500 TL

Maket polis araçlarını en çok ölümlü kazaların gerçekleştirildiği bölgelere yerleştirdiklerini belirten Mehmet Ersoy, ayrıca bu bölgeler de ışıklandırma çalışmaları da yaptıklarını aktardı. İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy sözlerine şu şekilde devam etti; ”Tespit ettiğimiz bölgelerin gerekli ışıklandırma çalışmalarını ve önlemleri aldıktan sonra, bu noktalara maket polis araçları konumlandırdık. Bu hamlemiz ile birlikte bu bölgeler de yaşanan trafik kazaların da geçtiğimiz yıla oranla %17.4’lük bir azalmanın olduğunu gördük. Bu İçişleri Bakanlığı için ciddi bir rakamdı ve bunun neticesin de bu araçları daha çok yaygınlaştırmaya karar verdik.” dedi.

Her bir maket polis aracının bakanlığa olan maliyeti de yaklaşık olarak 500 TL civarındaymış. Kazanılan %17.4’lük başarının ve canların yanında bu oldukça düşük bir rakam aslında. Yine de bölge bölge uygulanan trafik kontrolleri, caydırıcı önlemler ve yeni uygulanan maket polis araçları gibi tedbirler sürücüleri kurallara uymaya ikna etmek için aslında. Yine de kendi canını ve çevrede ki insanların canını hiçe sayıp bu kurallara uymayan insanlar var olmaya devam edecek malesef.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası