Elektrikli SUV Aiways U5 Modeli Seri Üretime Alınıyor

0

Çin otomotiv pazarının yeni üyelerinden bir tanesi olan Aiways, seri üretime geçilecek ilk modeli olan elektrikli SUV Aiways U5 modelinin üretimine başlayacağını duyurdu. Markanın ilk modeli olacak olan aracın üretileceği fabrika için de Aiways 2 milyar dolarlık bir yatırım yaparak 14 ay gibi bir sürede tesisi hazır hale getirdi. Çinli üretici tarafından yapılan açıklamaya göre yeni fabrikanın üretim kapasitesi ise yıllık 150.000 adet olarak açıklandı.

Aiways U5 Avrupa’ya Açılacak

Aiways modelinin orta boyuta sahip olan SUV modelinin Nisan ayı itibariyle de Avrupa pazarına açılması hedefleniyor. Elektrikli SUV modelin tek dezavantajı ise EuroNCAP sağlamlık testinden 3 yıldız alması. Genel sonuçların iyi olmasına rağmen aracın testlerden düşük not almasının nedeni ise yandan ve direğe çarptırma testlerinden kaynaklandığı söyleniyor. Aiways markası çarpışma testleri sonucunda tekrardan düzenlemeler yapıldığını, 2020 yılı içinde elektrikli modelini tekrardan teste göndereceğini de duyurdu.

Elektrikli SUV Aiways U5 Modeli Seri Üretime Alınıyor

Aiways U5 Detayları

Çinli üreticinin yeni elektrikli aracının tam kapasite ile menzili ise 503 km olarak açıklandı. Bu menzil ise eski NEDC standartları baz alınarak açıklandı. 65 kWh’lık sıvı soğutmaya sahip bir bataryaya sahip olan araç bu besleme ile 170 beygirlik bir güç üretimine ve 315 Nm tork değerlerine sahip. Hızlı şarj sistemine sahip olan elektrikli modelin %30 şarj seviyesinden %80’e ulaşması ise sadece 27 dakikasını alıyor. Önden çekiş sistemine sahip olacak aracın fiyat bilgisi ise henüz belirsizliği korumakta.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası