Taşıt Takas Sistemi Başlıyor!

0

İkinci el araç alım satım işlemlerinde devrim niteliği taşıyan taşıt takas sistemi yarın itibariyle resmen başlıyor. Bu yeni sisteme göre araç satışlarında ödenecek para noter işlemleri süresinde takasbank havuzunda bekletilecek. Birçok olumsuz durumu ortadan kaldırması beklenen bu yeni sistem güvenilir özelliği ile dikkat çekiyor. Taşıt takas sistemine göre araç alacak kişi noter işlemi öncesi parayı takasbank’a aktaracak noter işlemi sonunda ise para satıcı hesabına geçecek. Ödeme sorununu tamamen ortadan kaldırması beklenen bu yeni sisteme dair ilk açıklama ise takasbank genel müdür vekili Gökhan Elibol’dan geldi. Bu sistemin 3 Şubat’tan itibaren başlayacağı bilgisini veren Elibol Taşıt Takas Sistemi adını verdikleri yeni dönemin satışlardaki tüm riskleri ortadan kaldıracağını belirtti.

Taşıt Takas Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Taşıt Takas sisteminin ne olduğu ve nasıl çalıştığına dair açıklamalarda da bulunan Gökhan Elibol kişilerin bu sisteme internet üzerinden veya mobil uygulama ile erişebileceklerini belirtti. Bu uygulamadan faydalanmak isteyenlerin 15 TL ödeme yapmaları gerekiyor.

3 Şubata kadar kapalı olan bu sisteme üyelik yapmak isteyenlerin bu tarihe kadar beklemeleri gerekiyor. Akıllı telefonların tamamına indirilme özelliğine sahip olan bu uygulamayı indirip gerekli işlemleri yapan kişiler istedikleri zaman sisteme giriş yapabiliyorlar.

Neden Taşıt Takas Sistemi

Araç alım ve satım işlemlerinde çok yüklü paralar ödeniyor. Bu zamana kadar bu paraların ödenmesinde ise alıcılar genelde EFT işlemine başvuruyorlar. Ancak bu EFT işlemi sonrası satıcıların noter onayını vermesinin ardından kötü niyetli kişiler EFT iptal yapıp satıcıları mağdur ediyorlar. Sistem bu gibi sorunların önüne geçmede etkili olacak gibi görünüyor. Alıcı ve satıcı taraflarından her ikisi de bu hızlı işlem özelliğine sahip sistem sayesinde istedikleri amaca sorunsuz şekilde ulaşmış olacaklar.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası