Avustralya Markası Artık Araç Üretmeyecek

0

Bugün itibariyle otomobil piyasasını derinden etkileyen bir haber geldi. Artık Avustralya Markası ’da araç üretimi kesinlikle yapılmayacak. Bunu sonlandıran firmada Avustralyalı otomobil firması Holden oldu. Avustralya, geniş coğrafi yapısı ve vatandaşları ile bilinmektedir. Otomobil dünyasında ve civar ülkelerde satış rekorları kıran Holden Australia, artık araç üretmeyeceğini duyurdu.

General Motors bünyesinde üretim yapan firma, Commodore Redline isimli modelinin sonuncusunu banttan indirdi ve üretim faaliyetlerini tamamen durdurduğunu açıkladı. Olayın nedeni ise ekonomik sebepler… Ortalama 1 milyon adetlik pazarı yetersiz bulan Holden yetkilileri, 2013 yılında Ford markasının bu alanda ki üretimine son vermişti. Toyota’da Avustralya’da otomobil satışlarını durdurmuştu. Şimdi ise 1856 yılından bu yana satışlarına devam eden ve son hız üretim gerçekleştiren Holden markası da kapatma kararı aldı. Uzakdoğu pazarında zorlanılması ve yüksek maliyetler düşünüldüğü zaman araç üretmek ve satmak karlı bir iş olarak görülmüyordu.

Avustralya Markası Yerine İthal Araçlar

Avustralya’da artık ithal araç üretme faaliyetleri başlıyor. Marka, toplamda 7.7 milyon adetlik üretim gerçekleştirmiş olsa da, satışlarda istediği verimi yakalayamadıklarından dolayı 2017 yılını büyük zararla kapatmıştı. Holden firması, çalışanlarına da yeni bir iş alanı kuracak. İthal edilen otomobillerin teslimat, satış ve hizmet ağı gibi alanlarda değerlendirileceği açıklandı.

Yani kısacası, artık Holden markasına elveda deme dönemi tam anlamıyla başladı! Avustralya’nın en önemli yapı taşı olarak görülen ve hükümetten destek alamadıklarından dolayı son dönemlerde satışlarda ciddi zarar eden Holden markası, hizmetlerini ithal araç üretimi konusunda tutacak. Bu noktada ise milyonlarca vatandaş, var olan Holden marka otomobilleri ile alakalı yaşadıkları sıkıntıları da direkt olarak firmanın ana bayilerine giderek çözüme kavuşturabilecek. Sadece üretim ve satış faaliyetlerini durduran firma, bugün itibariyle oto sanayi desteği ve benzeri birçok hizmeti Holden markası üzerinden sunmaya hazırlanıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası