Formula 1’in En Başarılısı Michael Schumacher

0

Formula 1’in 2018 sezonu bu hafta sonu yapılacak olan yarış ile Avustralya Grand Prix pistinde başlayacak. Bugüne kadar ki Formula 1 pistlerinde en fazla galibiyeti elinde bulunduran kişi de Alman pilot Michael Schumacher oldu. Kayak esnasında geçirdiği talihsiz bir kaza yüzünden ölümden dönen başarılı F1 pilotu, 1950 yılından bu yana düzenlenen Formula 1 yarışlarında 7 şampiyonluk ile en başarılı sürücü ünvanını hala elinde bulunduruyor.

Fransa Alpleri’nde 2013 yılında kayak yaptığı sırada kaza geçiren Schumacher, kaza sırasında başını bir kayaya çarparak felç kalmıştı. Tedavi süresi sonrasında hayatına İsviçre’deki evinde devam ettiren Alman pilot 2014 yılından beri burada yaşıyor. Başarılı pilotun başarılarını en yakından takip eden isim ise 5 F1 şampiyonluğunu elinde bulunduran Arjantinli Juan Manuel Fangio. Arjantinli başarılı pilotuda 4’er şampiyonlukları bunulunan; Alain Prost, Sebastian Vettel ve Büyük Britanyalı Lewis Hamilton takip ediyor.

EN FAZLA BİRİNCİLİK DE ONDA

Michael Schumacher, kariyeri boyunca diğer tüm F1 pilotlarına oranla en fazla yarış kazananların da zirvesinde yer alıyor. Başarılı alman pilot toplamda 91 birinciliğe sahip. En fazla yarış kazanan pilotlar listesinde ise geçen yıl 4. şampiyonluğunu ilan eden 62 birinciliğe sahip Hamilton bulunuyor. Hamilton’uda sırasıyla 51 kez damalı bayrağı ilk sırada gören Prost takip ediyor. 3. sırada ise 47 birinciliği elinde bulunduran Vettel, onuda 41 birinciliğe sahip Brezilyalı Ayrton Senna takip etmekte. Schumacher’inde katkısı ile birlikte Ferrari markası bugüne kadar elde ettiği 16 şampiyonlukla birlikte en çok zaferi elde etmeyi başaran F1 takımı oldu. Rakiplerine açık ara fark atan Ferrari grubunu 9 şampiyonluk ile Williams, 8 şampiyonluk başarısı ile McLaren, 7 şampiyonluk ile Lotus, 4’er şampiyonlara sahip Red Bull ve Mercedes takımları takip ediyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası