Otomatik Ödeme Talimatı Nedir, Nasıl Verilir?

0

Banka aracılığıyla faturalarınızın, taksitlerinizin otomatik olarak ödenmesi ya da düzenli para transferleri için talimat verebilirsiniz. Yani otomatik ödeme talimatı bir nevi düzenli ödeme işlemi olarak adlandırılabilir. Faturalarınızın ya da borçlarınızın son ödeme tarihlerini takip etmekte zorlanıyorsanız bu seçenek genelde oldukça kullanışlıdır.

Talimat vererek doğal gaz, elektrik, telefon, su, televizyon ve internet faturalarınızı ödeyebileceğiniz gibi kira ve SGK primi gibi harcamalarınızı da aradan çıkarabilirsiniz. Düzenli havale ve EFT talimatı sayesinde herhangi bir banka hesabınıza seçtiğiniz aralıklarla para gönderebilirsiniz. Otomatik fatura ödeme talimatı sonrasında tüm borçlarınız zamanında ödeneceği için gecikme faizi derdinden de kurtulursunuz. Ödemelerinizin tamamını da kredi kartı dönem içi harcamalarından ya da ekstresinden takip edebilirsiniz.

Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir?

Hangi bankanın müşterisi olursanız olun otomatik ödeme talimatı hizmeti sunulduğunu göreceksiniz. Talimat vermek için bankanızın şubelerinden birine gidebileceğiniz gibi çağrı merkezini de arayabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulama ya da internet bankacılığı üzerinden ve ATM’lerden de bu işlem yapılabilmektedir. Otomatik ödeme talimatı vermek için herhangi bir imza atmanız, yazılı başvuru yapmanız ya da form doldurmanız gerekmemektedir. Düzenli olarak ödenmesini istediğiniz faturaları ve hesap bilgilerini bankaya iletmeniz yeterli olacaktır. Şu banka kanalları aracılığıyla talimat verebilirsiniz.

  • ATM
  • Banka şubesi
  • Çağrı merkezi
  • İnternet bankacılığı
  • Mobil bankacılık uygulaması

Talimat Ne Zaman Ödeme Yapar?

Bankaya ödeme talimatı verdiğiniz faturanın son ödeme günü banka tarafından takip edilir. Yani talimat ile ödemeler faturaların son ödeme gününde yapılır. Banka hesabınıza bağlı olarak talimat verdiyseniz o gün tutar, hesabınızdan çekilir. Bunun için hesapta para olması gerekir. Kredi kartınıza bağlı talimat verdiyseniz de kredi kartınızdan fatura tutarı çekilir. Limitinizin yeterli olması önemlidir.

Havale ya da EFT talimatlarınız sizin seçtiğiniz gün yapılmaktadır. Her iki ödeme şeklinde de hesabınızda yeterli para ya da kredi kartınızda yeterli limit olmayabilir. Banka bu gibi durumlarda otomatik ödeme talimatı için tutarı kredili mevduat hesabınızdan çeker. Çekilen tutar üzerine kredili mevduat sözleşmesinde ayrıntılı olarak belirtilen günlük ya da aylık faiz uygulanır. Otomatik talimat vermek borçlarınızı daha kolay yönetmenizi sağlarken hayatınızı da düzene sokar.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası