Marka

Geely

Geely, tam adıyla Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd merkezi Hangzhou, Çin’de bulunan otomotiv şirketidir. 1986 yılında buzdolabı üretimi için kurulan marka 1997 yılına geldiğimiz zaman otomotiv sektörüne girerek Geely Auto markası adı altında faaliyetlerine başlamıştır. Kuruluş itibariyle ülkede otomobil üreticisi olarak ilk şirket olma ünvanına sahip olan marka Çin’in en büyük özel kuruluşu olmayı da başarmıştır. Kurulduğu günden itibaren başarı ivmesini yukarı taşımayı başaran marka; otomobil, motosiklet, motor ve şanzıman üretimi yapmaktadır. 2005 yılında düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda da boy gösteren şirket, fuara ilk katılan Çin’li otomotiv üreticisi olmuştur. Marka sonraki süreçte Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda da araçlarını ziyaretçilerin beğenisine sunmuştur.

Ülkesinde oldukça sevilen bir model haline gelen şirket 2010 yılında ise daha önceden Ford çatısı altında olan Volvo Cars’ı bünyesine katmıştır. Yatırımlarına devam eden şirket 2013 yılında ise İngiltere’de taksi üreticisi olan The London Taxi Company şirketini de bünyesine dahil etmiştir. Marka 2016’da Apple ile yapmış olduğu özel anlaşma sonrasında da Carplay’ı arabalarında değiştiren ilk Çinli üretici olmuştur. 2016 yılına geldiğimizde Geely New Energy Ticari Araçlarını kuran şirket, 2017 yılında ise spor otomobil üreticisi olan Lotus Cars’ın büyük hissesini almıştır. Bir yıl sonrada Çinli marka Daimler AG’nin yüzde 9.7’lik kısmını bünyesine dahil etmiştir.

Zhejiang Geely Holding Group Company çatısı altında barınan şirketler kendi içlerinde ise beşe ayrılıyor. Geely Auto bünyesinde Lynk & Co, PROTON ve Lotus markaları yer almakta. Diğer alt kuruluş olan Geely New Energy Ticari Araç Grubu ise; Volvo Cars ve Polestar, London Electric Vehicle Company ve Yuan Cheng markalarını yönetmektedir. Dünya geneline baktığımız zaman 120 binden fazla çalışana sahip olan şirket dünya çapında 5, Çin’de 4 olmak üzere toplamda 9 Ar-Ge merkezine sahiptir. Bunun yanı sıra 9 tasarım merkezine sahip olan Geely, 40’da üretim ve montaj fabrikasına sahip. Bu tesisler ise; Kuzey Amerika, Avrupa, Çin ve Güney Doğu Asya ülkelerinde faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası