Volkswagen Satışlarının Yarısını SUV’ler Oluşturacak

0

Son yıllar da SUV ve Crossover modellerine olan talepleri bir çok kez gündeme getirdik. Bazı otomotiv devleri tüm ilgisini de neredeyse bazı pazarlarda bu modellere de yönlendirmişti. Neredeyse şu an her markanın da bu iki segment içerisin de en iki modeli hali hazırda zaten yer alıyor. Bunlardan biri de Alman otomotiv üreticisi olan Volkswagen. Marka son olarak da yüksek sürüşlü araç serisinin içine T-Cross modelini dahil etmişti. Alman devi bu SUV ve Crossover modellerine yaptığı yatırımlarından hız kesmeyeceğinin sinyallerini de bugün itibariyle verdi. Marka 2025 yılına kadar genel pazar satışlarının %50’nin de bu segmentlerden oluşacağını öngörüyor.

Markanın Binek Otomobillerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan Jürgen Stackmann de yaşanacak olan değişimler hakkında açıklamalar da bulundu. Jürgen Stackmann; ”SUV modeller her geçen gün daha da tercih edilen modeller arasında yer alarak müşteriler için daha popüler bir hale geliyor. Bu gelişmeler ışığında marka olarak da sürekli SUV ataklarımız hız kesmeden devam edecek. Bu Volkswagen Grubunun daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Bu sayede de otonom sürüş için gerekli yatırımları daha kolay yapabileceğiz.” ifadelerine yer verdi.

En Az 30 SUV ve Crossover Model

Alman grubu sürekli gelişmekte olan ve hız kesmeyen SUV ihtiyacını beslemek için de önümüzdeki 7 yıllık süreç içerisinde 30’dan fazla SUV ve Crossover modelini bünyesinde bulundurmak istiyor. Marka hali hazırda büyümenin en etkili olduğu Kuzey Amerika ve Güney Amerika’nın yanı sıra Çin pazarında da SUV büyümesinin oldukça önemli olacağını belirtiyor. Şu anda hali hazırda zaten ikinci jenarasyonunu yaşayan markanın Tiguan modeli, dünya da en çok satılan modeller arasında ilk 10 içerisin de bulunuyor. Tiguan’ın yanı sıra markanın SUV yeni modeli Touareg da lanslamanı yapıldığı günden beri 1 milyon teslimat ile oldukça dikkat çekici bir başarı yakalamış durumda. Grubun en yeni üyesi olarak bilinen T-Roc modeli de tanıtıldığı günden beri 130.000’den fazla siparişle oldukça iyi bir başlangıca imza attı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası