Tesla’nın Model Y Tasarımı Ortaya Çıktı

0

ABD’de elektrikli araç üretme çalışmalarını yürüten Tesla önümüzdeki süreçte tanıtılacak olan Tesla Model Y adlı yeni modele ait bazı görselleri medyada yayınladı. Paylaşılan fotoğrafı incelersek eğer çok fazla bir değişiklik olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Elon Musk’ın sahibi olduğu ve çalışmalar yaptığı Tesla şirketi yeni model aracın geleceğini geçtiğimiz sene duyurmuştu.

Tesla Y adlı yeni modelin tasarımını ve ne zaman tanıtılacağını merak eden insan sayısı bir hayli fazlaydı. Elon Musk, Tesla firmasının gelir-gider tablosu hakkında açıklama yaparken nihayet yeni modelin teslimat işlemlerinin mart ayında başlayacağı söyledi. Tesla aynı zamanda araç hakkında bizlere bilgi veren birkaç görsel paylaştı.

Tesla Y Performansı

Aracın genel hatlarına bakılacak olursa pek bir yenilik olduğu söylenemez. Sürekli yeni modelde de olacağı söylenen Falcon Wing kapılar da araca ait yayınlanan görsellere bakınca görülmüyor. Fakat aracın burun kısmı önceki modellere göre biraz daha farklı gözüküyor. Electrek’in belirttiği gibi Chrome Delete görünümü Tesla Y modeli için hâkim olacak gibi gözüküyor. Model Y diğer araçlara göre ivme kaybetmeme özelliğine sahip.

Önceden yapılan duyurulara göre aracın menzili 57 km artacak ve 507 km mesafeye kadar araçla seyahat edilebilecek. Seri üretimine henüz başlanmayan Model Y anlatılanlara göre 0’dan 100’e sadece 3.5 saniyede ulaşabiliyor. Bu performansı Model Y’nin kendi sınıfındaki en iyi araç olduğunu gösteriyor.

Tesla şirketinin her aracının çok büyük bir ilgi ile karşılaştığını göz önüne alacak olursak bu yeni modelin de büyük ilgi görmesi içten bile değil. Elon Musk ürettikleri elektrikli araçların her türlü özelliğinin bu modelde geliştirileceğini daha önceki açıklamalarında söylemişti. Aracın menzili ve yapısındaki bazı değişiklikler bize bu açıklamaların bir miktar doğru olduğunu gösteriyor. Ancak diğer özellikleri ne denli geliştirilmiş bu durum hakkındaki bilgiye araç çıkınca sahip olacağız.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası