Mercedes-Benz, Türkiye’de Üretime Tekrar Başlıyor

0

Corona virüs salgını devam ederken otomotiv sektöründen üretime başlama haberleri bir bir geliyor. Son olarak ülkemizdeki faaliyetlerini geçici süre askıya alan Mercedes-Benz, Türkiye’de bulunan tesislerini 20 Nisan itibariyle tekrardan açacağını duyurdu.

Üretim haberini Alman otomotiv devinin Türkiye temsilciyi yaptı. Şirket temsilciyi yaptığı açıklamada içinde bulunduğumuz bu zorlu günler de yaptıkları işin önemine vurgu yaparak; ”Ürettiğimiz araçlar toplum ihtiyaçları için dağıtım ve toplum hizmetlerinin sürekliliği için kullanılıyor.” sözlerine yer verdi.

Türkiye temsilcisi ayrıca; ”Mercedes-Benz olarak içinde bulunduğumuz dönemde ülkemize ve topluma olan yükümlülüğümüzü tam anlamıyla yerine getirmemiz ülkemizin ekonomik sürekliliğinde büyük bir önem taşımakta. Almış olduğumuz sorumluluk bilinci ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından önlemleri tam anlamıyla alarak yeniden faaliyete geçmeyi hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yaşanan salgın sonrasında Türkiye tesislerindeki üretime ara veren Alman devi, 20 Nisan itibariyle ilk önce İstanbul’da bulunan Hoşdere Otobüs Fabrikasın da üretime başlayacak. Mercedes-Benz sonraki aşamada ise 24 Nisan’dan itibaren Aksaray’da bulunan Kamyon Fabrikasında da faaliyetlere tekrardan başlamış olacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası