Hyundai Güvenlik Amaçlı Ağ Teknolojisi Kullanacak

0

Güvenlik amacıyla geliştirilen Hyundai ağ teknolojisi kullanacak olan otomobil devi, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İsrailli bir şirket olan Autotalks ile anlaşan Hyundai, güvenlik alanında yenilikler yapmayı hedefliyor.

Trafikte maksimum güvenliğin ve akıcılığın sağlanması için geliştirilen yeni teknolojiler, Hyundai ile birlikte yeni modellerde deneniyor. Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, V2X teknolojisiyle kullanıcı güvenliğini ön planda tutarken keyifli bir sürüş deneyimi de vaat ediyor.

“Vehicle to Everything” açılımı olan “Araçtan Her Şeye” sloganı araçların trafikte seyrederken farklı kaynaklarla irtibatta kalarak güvenliğin sağlanmasını amaçlıyor. V2X birimleri üreten Autotalks firması, arabanın belli başlı özelliklerinin sürekli olarak denetlenmesini sağlıyor. Bu özellikler; hız, konum ve yön bilgisi olarak sayılabilir.

Sürücülerin dikkatinden kaçan ancak sürüş güvenliği üzerinde etkili olan konu başlıklarının kontrolü ve gerekli olması halinde uyarı vermesi üzerinde yapılan çalışmalarda sona gelindi. Sistemin 2021’den itibaren Hyundai modellerinde kullanılması hedefleniyor.

V2X Kazaları Önleyebilir mi?

Trafikte aracı etkileyen her detayın kontrol altında tutulmasını amaçlayan güvenlik sistemi, anlık bilgi aktarımıyla maddi hasarların önüne geçmeyi hedefliyor. Trafik ışıklarından levhalara, dış uyaranlardan karşı sürücüye kadar her detayın göz önünde tutulduğu güvenlik sistemi iletişim teknolojileriyle de entegre olarak hizmet veriyor. Tehlikenin fark edilmesini sürücüye değil teknolojiye emanet eden sistem hala geliştiriliyor.

Trafiğin tamamen güvenli, akıcı ve konforlu olmasını amaçlayan çalışmalar, tüm araçlarda yaygın bir şekilde kullanıldığında gerçek etkisini gösterebilecek. Tehlike karşısında aniden duran bir araca yaklaşan diğer araçların da uyarılmasını sağlayan sistem, kazanın oluşmadan önlenmesini amaçlıyor. Burada asıl sorulması gereken soru sürücülerin sürekli denetlendiklerini bildikleri bir sisteme para verip alıp almayacakları?

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası