Marka

Fiat

Fiat, Türkiye’de de aktif olarak faaliyetlerine devam uluslararası otomotiv pazarının sevilen markalarından bir tanesidir. Otomotiv devi Giovanni Agnelli tarafından 11 Temmuz 1899 yılında İtalya’nın Torino şehrinde kurulmuştur. Fiat isminin doğuşu ise ”Fabbrica Italiana Automobili Torino” kelimelerinin baş harfi kullanılarak oluşturulmuştur. Fiat Grubu olarak da bilinen otomotiv devinin çatısı altında bir çok tanınmış marka yer almaktadır. Bunlar; Lancia, Alfa Romeo, Maserati, Ferrari, Chrysler, Dodge, Jeep, Yamaha Motor Company, Iveco dur. Dünyanın en köklü otomotiv şirketlerinde yer alan İtalyan üreticinin genel merkezi hala İtalya’dadır. Markanın doğuşu için seçilen Kuzey İtalya bölgesinde yer alan Torino bölgesi, yeniliklerle dolu olan endüstri şehri olarak biliniyordu ve Fiat gibi bir markanın gelişip büyümesi için oldukça uygu koşullara sahipti.

Otomotiv devi üretimlerine başladıktan sonra otomobiller hem İtalya pazarında hem de uluslararası otomotiv pazarında kısa sürede isim yapmayı başardı. Kısa sürede yarış performansları konusunda da tecrübe kazanan ekip bu sayede kendini kanıtlamış oldu. 1909 yılına geldiğimizde ise İtalyan üretici Birleşik Devletler’de yeni bir fabrika kurma kararı aldı. Bu ülkede kurulan fabrikada; kamyonet, traktör, tren, gemi motorları ve uçak üretimi gibi üretimlere ev sahipliği yapıldı. 1922 yılında sadece bir kesime değil de genel tüketici kitlesine de hitap etmek isteyen marka, uygun fiyata sahip modeller üreterek bu alana da yoğunlaştı.

Otomotiv devi yeni hamleler gerçekleştirirken Birleşik Krallık pazarında da açık olarak gördüğü motorize küçük modeller konusunda boşluk olduğunu düşünerek bu alana doğru yönelmeye başladı. 1950’li yıllarında ortalarına geldiğimizde marka ”Herkes için bir otomobil” sloganı ile birlikte küçük modellere yoğunlaşarak Seicento ve Cinquecento gibi modellerin seri üretimine başladı. Yaptığını hamleler ile otomotiv pazarında ciddi başarılara imza atan Fiat, İtalyan ekonomisi içinde bir mucize sembolü haline gelmeyi başardı. Sunduğu ekonomik araçlar sayesinde ülkemizde de sevilen bir marka haline gelen Fiat’ın Türkiye’de satılan ve satılmış olan modelleri ise; Fullback, 124, Panda, 500, Grande Punto, Punto Evo, Bravo, Marea, Linea, Albea Sole, Palio Sole, Fiorino, Doblo, Scudo, Ducato, Croma, Siena, Stilo, Idea, Strada, Fiat Egea şeklindedir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası