Cupra Ateca Avrupa Pazarın da Satışa Sunuldu

0

Geçtiğimiz aylar da İsponyol otomotiv üreticisi SEAT’ın alt markası olarak kurulan ve performanslı araçlar üreteceğini bildiğimiz Cupra markası gün yüzüne çıkmıştı. Cupra’nın gün yüzüne çıkmasından sonra da marka ilk modeli olan Cupra Ateca ‘nın tanıtımını da gerçekleştirmişti. SUV model nihayet bugün itibariyle de Avrupa pazarına merhaba dedi. Yeni geliştirilen bu modelin kaputunun altında ise 2.0 litrelik hacime sahip bir TSI motor bulunuyor. Bu motor seçeneğini performanslı Golf R modelinden hatırlayanınız olacaktır. 300 beygirlik güç üretimine sahip olan bu motor bir SUV model için bile oldukça yeterli bir seçenek olmuş.

Cupra Ateca İç Tasarım

İlk olarak Avrupa pazarında satın alınabilir duruma gelen SUV modelin fiyatı ise İlgiltere’de 35.900 Sterlin civarındaymış. Bu da türk lirasına çevrildiği zaman günümüz kuruyla 268.000 TL tutarlarına denk geliyor. Malesef ki ülkemizde uygulanan yüksek KDV ve ÖTV oranları da eklenince bu SUV model ülkemize geldiği zaman bu fiyatları bize mumla aratacak gibi duruyor. Tabi ki Cupra’nın şu an için Türkiye pazarına girme gibi bir niyeti görünmüyor. Şimdilik bunları geri de bırakalım ve yeni SUV modelin biraz tasarımına göz gezdirelim. Araçta 19 inç’lik yapıdaki jantlar bizi karşılıyor. Araçta yer alan agrasif tasarıma sahip tamponları ve 4 çıkışa sahip egzozları aracın az da olsa ne kadar performanslı olacağının ipuçlarını açıklıyor aslında.

Cupra Ateca Yan Görünüm

Cupra Ateca Motor Donanımı

Golf R modelinden yola çıkarak hatırlattığımız Ateca’nın motoru 2.0 litrelik hacimi ile 300 beygir güç üretimine sahip. SUV model bu motor gücü sayesinde 0’dan 100 km/s hıza sadece 5.2 saniye gibi bir sürede ulaşabiliyor. Bu hızlanma değeri ile araç, binek otomobillere adeta kafa tutuyor. 4 tekerden çekiş sistemine sahip olan Ateca’nın şanzıman seçeneği ise 7 ileri DSG. Aracın maksimum hız değeri ise 246 km/s olarak açıklandı. Aracın bu hız değerin de diğer markalar ve modeller de yer aldığı gibi elektronik limitleme de mevcut. Yeni bu araç bu motor gücüyle aslında rahatlıkla 300 km/s’lik hızlara ulaşabilir.

Cupra Ateca Avrupa Pazarın da Satışa Sunuldu

Aracın süspansiyon sistemine baktığımız zaman ise alçaltılmış ve sertleştirilmiş bir SUV bize selam veriyor. Aracın testlerinden çıkan sonuçta markanın doğru bir karar verdiğinin kanıtı ki, Ateca‘nın viraj kabiliyeti oldukça etkileyici. Tabi ki de bu değer hatchback modellere göre kıyaslanamaz bile. Araçta sürücülerin seçebileceği sürüş modları da yer alıyor. Bu modlar sayesin de sürücü gaz pedalı, şanzıman ve direksiyon tepki oranları ayarlanabilmekte. Sürücünün seçtiği modlara göre de araç otomatik olarak süspansiyon sertliğini kendisi dengeliyor. Yani sürücü agrasif bir sürüş moduna geçtiği zaman araç kendini daha sert bir şekilde ifade ederken, yumuşak sürüşler de ise Yeni Ateca buna göre tepkiler vererek daha konforlu sürüşler sunuyor.

Cupra Ateca

Cupra Ateca Detayları

Normal 4Drive versiyonlu Ateca’larda karşılaştığımız sürüş modlarına ek Ateca’da bir de 6. sürüş modu bulunuyor. Bu moda ise Cupra modu adı verilmiş. Sürücü bu moda geçiş yaptığı zaman Sport moddan daha fazla performansa sahip, daha iyi yol tutuşlu bir SUV bizi karşılıyor. Araçta yer alan diğer sürüş modları ise Normal, Individual, Sport, Snow ve Off-Road şeklinde.

Cupra Ateca Avrupa Pazarın da Satışa Sunuldu

Araçla birlikte bir çok marka da opsiyonel olarak gelen donanımlar Ateca‘da standart olarak sunulmuş. Anahtarsız giriş ve çalıştırma, 8 inç’lik yapıdaki dokunmatik ekran, kablosuz şarj özelliği gibi özellikleri bunlara örnek gösterebiliriz. Opsiyon listesinde yer alan özellikler ise; 20 inç’lik jantlar, Brembo frenler, panoramik cam tavan, geliştirilmiş ses sistemi bulunuyor. Cupra Ateca’nın siparişlerini müşteriler SEAT bayileri aracılığı ile verebiliyorlar. SUV model 2019’un ilk çeyreğinden itibaren de bir çok pazara adım atacak.

Cupra Ateca Avrupa Pazarın da Satışa Sunuldu

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası