Audi’nin Uçan Taksileri İlk Testi Başarıyla Geçti

0

Alman otomotiv devi Audi uzun bir süredir uçan araçlar üzerinde bir takım çalışmalar yürütüyor. Hatta geçtiğimiz haziran ayların da marka Airbus ile gerçekleştirdiği ortaklık sonrasında Alman hükümetinden de destek almıştı. Audi bugün ise sistem üzerindeki ilk başarılı testlerini de gerçekleştirmeyi başardı. 2 kişilik bir quadcopter ile gerçekleştirilen test sonrası hava aracı istenilen noktaya başarılı bir şekilde ulaştı. Şu an için bir model yardımıyla gerçekleştirilen hava testlerinin gerçeğini görmemiz için ise biraz daha zamana ihtiyaç var.

Audi'nin Uçan Taksileri İlk Testi Başarıyla Geçti

Alman devinin Italdesign ve Airbus ortaklık çatısı altında yürüttüğü çalışmalarda da her geçen gün yeni başarılar elde ediliyor. Hollanda’nın Amsterdam kentinde düzenlenmekte olan Drone Haftası’nda yapılan bu test, gerçek testlerden önce atılan ilk somut adımlardan bir tanesi. Proje hakkında bugüne kadar tek gördüğümüz çizimler ve konseptlerden başka bir şey değildi. Uçan taksi projesinin mantığı ise oldukça basit. Quadcopter yolcuların içinde bulunduğu hava aracını taşıyor. Ayrıca altını çizmekte fayda var bu hava araçları tamamen otonom bir yapıda.

Audi'nin Uçan Taksileri İlk Testi Başarıyla Geçti

Her ne kadar uçuş testleri gerçekleştiriliyor olsa da projenin ilerleme katetmesi ve hayata geçirilmesi için önümüzde oldukça uzun süreç bulunuyor. Tamamen otonom olacak bu hava araçlarının tamamen kusursuz bir şekilde çalışması lazım. Takdir edersiniz ki şu an için otomobillerde kullanılmaya çalışan bu sistem henüz tam olarak sorunsuz bir şekilde işlemiyor. Yinede yapılan yatırımlar ve gelişmeler insanı heyecanlandırmaya yetiyor. Şimdilik öyle görünüyor ki Alman otomotiv devi bu işin üstesinden gelebilecek ilk markalardan olacak. Herkesin hayali olan uçan araçların bir gün hayatımıza gireceğinden kimsenin şüphesi yok ama bunun için de hayli bir zaman gerektiği de ne yazık ki ortada.

Audi'nin Uçan Taksileri İlk Testi Başarıyla Geçti

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası